Ugrás a tartalomhoz
nov. 09. 2014

Kérdőív tabuk nélkül: szívesebben élnek a nők kövér férfival, mint izmosabbal?

Egy korábbi török tanulmányt már próbáltunk megcáfolni, amely hasonló állításon alapult, sőt még merészebb volt, hiszen a testépítők ágybéli teljesítményét kérőjelezte meg. Jelen kutatási eredmények szerint, a nők 75%-a inkább kövérebb, pocakosabb ám megbízhatóbb és figyelmesebb férfit választ, minthogy egy olyan férfival éljenek együtt, akinek az edzés a mindene.

beerbelly-vs-sixpack.jpg

Az előző kutatás után azonban, azonnal gyanússá vált a jelenlegi is. Így ahelyett, hogy bárki is eldobná a súlyzókat és a legközelebbi gyorshambishoz rohanna, inkább olvasson tovább és kiderítjük mi az igazság. A hölgyeknek ezúttal nagyobb szerepük lesz ebben, mint azt gondolnák.

És ettől a ponttól kezdve válik a poszt a legkevésbé sem szakmai adatokra épülőre, hiszen az első és legfontosabb, hogy a jelenlegi kutatást nem szakemberek végezték, hanem a producer inasai, akik a „Rossz szomszédság” c. film előtt készítettek egy gyors közvélemény kutatást.  Kicsit irreleváns a dolog, mert a film egyáltalán nem a párválasztás kérdését boncolgatja, hanem egy hóbortos pár harcát az új szomszéddokkal. Amiért mégis szükség lehetett erre a „kutatásra”, az a férfi főszereplők szerepe és helye a filmben. Mondjuk logikus, hogy a mackósabb Seth Rogan lett a családapa és az is, hogy Zac Efron a bulis, kicsapongó szomszéd. De miért ilyen egyértelmű ez?

Seth-Rogen-Zac-Efron.jpg

A megkérdezett nők közel 100%-ban egyetértettek abban, hogy azoknak a férfiaknak, akik pocakosabbak, jobb a személyisége, mint akiknek kocka hasuk van. Ez a felfogás talán azon alapszik, hogy a férfi, aki nap, mint nap, több órát eltöltve az edzőterembe azon igyekszik, hogy minél jobban nézzen ki, az elhanyagolja a családját, ami előbb vagy utóbb beképzelt hozzáállást szül.

Van, aki egyetért velük? Valószínűleg igen, de ahhoz, hogy kiderítsük és végérvényesen pontot tegyünk az ügy végére, indítunk mi is közvélemény kutatást, ami sokkal összetettebb és tudományosabb lesz.

Mivel a válasz megformálása minden nő fejében más-más okokra és feltételekre vezethető vissza, több hipotézis szükséges a következtetések levonásához.

Elöljáróban pár:  

  • feltételezzük, hogy a válaszadó nők fizikai állapota is döntően befolyásolja a párválasztási szokásukat.
  • feltételezzük, hogy a válaszadó nők, akik konditerembe járnak, szívesebben választanak magukhoz hasonló fittebb partnert. 

Minden egyes kitöltött kérdőív, segíti a helyes következtetést, így ezennel szeretnénk felkérni minden egyes hölgy olvasónkat, hogy fussa át és töltse ki a mellékelt kérdőívet*, hogy egy hét múlva, tabuk nélkül kiderülhessen, hiábavaló-e minden erőfeszítésünk? Dobjuk el a súlyzókat, zárjanak be a konditermek és növesszünk sörhasat, vagy maradjon minden a régiben, mert szeretitek a kocka hasat és a kigyúrt felsőtestet, még ha néha nehezebb személyiséggel is párosul.

*A kérdőív kitöltéséhez gmail-es email fiók szükséges.

süti beállítások módosítása