Ugrás a tartalomhoz
jan. 06. 2014

Így néznek ki az Amcsi edzőtermek

Érdemes bepillantani az USA vezető edzőtermeibe, ahol több esetben, nem az edzőeszközökre kerül a hangsúly. A multi fitness termekkel ellentétben, ezeket a gymeket főleg a nagy szabad tér jellemzi. Túlnyomó részt pedig funkcionális eszközök és kézi szerek vannak. Némelyikbe a mára már sokak példaképévé vált testépítők is megfordultak. Ezek a termek a teljesítményről szólnak, mind az átlagemberek, mind az élsportolók viszonylatában. Jöjjön tehát a top 10 amcsi terem:

10. Old School Gym-Pataskala, OH

Az Olckúl’ gymet nem csak egy átlagos edzőteremnek tartják. Profi és haladó erőemelők, testépítők, bokszolók és MMA- sok helye. Az edzések hossza egyes embereknél 5 órát is kitölthet. Igazi megszállottak és fanatisták lepik el a termet nap mint nap. Minden szükséges felszerelés adott, beleértve az erőemeléshez szükséges súlyokat, de hagyományos tornatermi berendezések is fellelhetők.

 

 

 

9. Gold’s Gym-Venice, CA

A testépítés szimbolikus szülőhelye, ahol Arnold is edzett és ahol fejébe vette a Mr. Olympia cím megszerzését. Nem is részletezném a terem felszereltségét, elég az itt edzett hírességek nevét felsorolni, hogy kiderüljön mennyire volt felkészült ez a gym, olyan profik kinevelésére, mint Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Dave Draper, Frank Zane.

 

8. Jakked Hardcore Gym-Montgomery, IL

Ha volt valaki, olyan szerencsés, hogy betegye a lábát egy Jakkedhez hasonló helyre, akkor tudja, hogy az egy igazi edzőterem. Itt nincsenek könnyű súlyok. A legnehezebb súly eléri a 120 kg-ot is. Aggódni tehát nem kell, hogy kinövik a súlyokat. Csak a megfelelően elszánt egyéneknek ad edzőotthont. Fitness-wellnes kizárva!

 

 

7. Apollon Gym-Edison, NJ

A vörös sárkányördög. A terem 1975-ben alakult és az itt profivá vált testépítők a mái napig visszatérnek edzősködni. IFBB pro világklasszis sportolók. Egy hely ahol a múlt és a jelen összefonódik. Pár név, akik ebben a teremben lettek nagyok: Ronnie Coleman, Jay Cutler, Kevin Levrone, Markus Rühl, és Shannon Sharpe. Nem beszélve Dorian Yates-ről, aki akárhányszor beteszi a lábát az államokban vissza-visszatér edzősködni a terembe.

 

6. Montanari Bros. Powerhouse Gym “The Super Gym”-New Haven, CT

Korábbi nevén Gold Gym New Hawen. Három testvér Jerry, Darrin és Richie Montanari saját kemény edzőtereme. A legnagyobb súly eléri a 90 kg-ot, míg a tárcsákból összerakható legnagyobb súly közel 23.000 kg lenne, ha ez a súlytömeg elférne bármelyik rúdon.

 

 

5. Diamond Gym-Maplewood, NJ

Sok drágakő létezik a testépítésben, de Diamond Gym csak egy van. A távoli New Jersey vas paradicsomában elhelyezkedő konditerem országos hírnévnek örvend. Ez egy kemény edzőterem. Mi sem mutatja jobban, hogy az itteniek közül a szó szoros értelemben több száz Diamond tag kvalifikálta magát nemzeti versenyekre. Persze ez az adat a 70-es évektől számítandó, amikor is elsőnek kinyitotta kapuit a Diamond Gym.

 

 

4. Super Training Gym-Sacramento, CA

Mark Bell a sacramentoi teremtulajdonos egyike a legnépszerűbb erőemelőknek a világon. Ebből kifolyólag főleg erőemeléssel foglalkozó sportolóknak nyújt edzési lehetőséget.  Mark 2006-ban alapította a termet, amely saját magántulajdonában van. Sokan így tagdíj nélkül edzenek, baráti alapon. A Super Training Gym sikerét alátámassza, hogy a nyitást követően 2 évvel máris bekerült az amerikai top30 edző teremek listájába.

 

3. Bev Francis Powerhouse Gym-Syosset, NY

Az évek során 30.000 négyzetméterre gyarapodott terem rendelkezik immáron kardió centerrel, boksz ringgel és MMA helyiséggel is. Több bajnok is élt a terem felszereltségével. Név szerint: Dorian Yates, Ronnie Coleman és Jay Cutler vagy a híres Bev Francis, aki úttörő szerepet töltött be a női testépítésben és erőemelésben. 

 

2. Metroflex Gym-Arlington, TX

Egy olyan helyszín, ahol a 8 szoros bajnok, Ronnie Coleman készült évről évre a Mr. Olympiára. A Metroflex Gymbe nem járhat akárki. Itt előírás, hogy versenyképes testépítő légy.

mf2.jpg

mf3.jpg

 

1. West Side Barbell Club-Columbus, OH

Az egyik legismertebb edzőterem világszerte Louie Simmons irányításával. Bár a Gym leginkább az erőemelőiről híres, más sportágat űző atléták is látogatják. (futók, testépítők. MMA-sok). Luie saját edzésterveivel támogatja a terembe járó sportolóit, akik sorra halmozzák a sikereket.

 

 

süti beállítások módosítása