Ugrás a tartalomhoz
jan. 20. 2014

Elhunyt a világ legkisebb testépítője

Bár a hír nem mai, mi is csak most szembesültünk vele és szerettünk volna ilyen módon is emléket állítani Aditya Dev-nek, a világ legkisebb testépítőjének. Anno körbejárta az internetet a róla szóló videók tömkelege, így szinte mindenki hallott / látott már róla, de halálának híre elkerült szinte mindenkit - ahogyan minket is.

adytia.jpg

A Romeo becenévre hallgató indiai származású táncos-sportoló 1988 november 1-én született és először mint táncos került be a helyi médiába. Életét később kezdte csak meghatározni a testépítés, ami alkatának és méreteinek következtében nem kifejezetten neki kitalált sport volt, ettől függetlenül - bevallása szerint - nagyon szerette és amikor csak lehetett a teremben formálta magát. 9 kilogrammos testsúlyának ellenére Arnold nyomásban hozta a 2 kilós átlagot, ami arányosan nézve annyi, mintha egy 95 kilós ember 22 kilóval végezné el, tehát nem is mondható olyan kicsi teljesítménynek. A magassága egyébként 84 centiméter volt és 51 centis mellbőséggel "büszkélkedhetett".

2012. szeptember 13-án hunyt el egy agyi ütőértágulat repedése miatt. Az aneurizmát (ütőértágulat) még 2008-ban diagnosztizálták nála, ettől függetlenül folytatta a megterhelőbb sportolást, ami valószínűleg csak rontott az állapotán és későbbi halálához is hozzájárult.

süti beállítások módosítása