Ugrás a tartalomhoz
feb. 06. 2014

Ő a mi Hősünk: Nagy Viktor átváltozása

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy Mi a kezdőkkel is foglalkozunk és segítjük azokat a fiatalokat, akik alkatilag, korosztályukhoz képest elmaradottabbak. A serdülőkori fizikumot főleg a genetika fogja meghatározni, amely valakinél természetesen erősebb és van, akinél gyengébb adottságokkal párosul. Így történt ez a BeforeAfter rovatunk legújabb szereplőjével, Viktorral is, aki egyrészt a fiatalkori vékony alkata miatt kezdte el az edzést. 

befaf.png

Pár mondatban be tudnád mutatni Magad?

Nagy Viktor vagyok 21 éves. Balaton környékén élek egy szép környezetben, ahol sok motivációt lehet gyűjteni, mert sok emberrel találkozik az ember, révén hogy Európa legnagyobb tava vonzza ide az embereket. Úgyhogy van sok ösztönző dolog, ami miatt elkezd sportolni az ember. Így volt ez velem is a labdajátékokkal kezdve, az extrém sportokon keresztül, küzdősportokig és vele együtt jött a kondi is.

Mióta foglalkozol a testépítéssel / fittness-el komolyabban?

16 évesen elkezdtem az alap gimnasztikai gyakorlatokat 2 kézi súlyzó felhasználásával. De úgy komolyabban az első fekvenyomó pad beszerzésétől kezdtem el, azaz kb két és fél éve.

Miért kezdtél bele, mi motivált?

Az egész sztori kicsi koromban kezdődött mikor is nem hagytak érvényesülni, mivel később érő testalkatú voltam. Meguntam, hogy nincs meg a megfelelő erő. Másrészt, ha egy Európa bajnok ökölvívó is van a családba, akkor elgondolkodik az ember azon, hogy ideje lenne valamit kezdeni önmagagával. Fő ösztönző így keresztapám volt!

Milyen magas vagy most és hány kiló? Mennyi a testzsírod?

178 cm vagyok , és jelenleg 75 kg körül mozgok, plusz mínusz 2 kg ugye a napi norma szerint. Testzsír százalékot pont tavaly mérték egy vizsgálaton… 4,7 % volt. Bár ez az érték valószínűleg fals. A 10%-os érteket reálisabbnak tartanám.


IMAG0288.jpg

Mit tartasz a legjobbnak benne?

Legjobb, hogy a felesleges energiát feszültséget letudom vezetni. Kevésbé vagyok ideges a mindennapokban. 

Mit tartasz a legrosszabbnak benne?

Rossz dolog nincs benne, csak akkor, ha az ember nem magának edz, hanem a tükörnek, úgy nincs értelme!

Mint minden, ez is lemondásokkal jár. Mennyire sínyli ezt meg az életed (bulik, szociális elfoglaltságok, magánélet).

Sajnos még sok lemondással nem jár, jelenleg még csak hobbi szinten űzöm, de már várom az új kihívásokat. Nyílván odafigyelek a táplálkozásokra, hogy rendszeres legyen, nem összeenni minden egészségtelen dolgot. Ezen kívül kevesebbet töltök haveri körökben, mert az edzés időigényes.

Mi a munkád? A munkahelyeden mennyire reklámozod a hobbid és hogy tolerálják ezt?

Jelenleg főiskolai hallgató vagyok, segítettem már különböző edzéstervek összeállításában és később személyi edző szeretnék lenni!

Mi a kedvenc gyakorlatod?

Scott nyomás

Melyik gyakorlatot utálod a legjobban?

Kitörés

Mit érzel eddigi legnagyobb sikerednek?

Minden pozitív visszajelzést egy-egy sikerként könyvelek el, de mikor engem kérnek meg egy edzésterv elkészítéséhez, az is jól esik.

Mi a kedvenc ételed?

Brassói, csokis cookie 

Fogyasztasz táplálék kiegészítőket? Ha igen, akkor miket?

Rendszeresen nem. Eddig csak 100% Whey protein-t fogyasztottam, majd ezután bontok fel egy Mass Fusion pakkot.:D

Ha választanod kellene a szex és a gyúrás között az életed hátralévő részében és csak azt csinálhatnád, amit választottál, melyiket választanád?

Nem lehet feladni az egyiket a másikért! Tesztoszteront le kell vezetni és egy kicsi mindig marad a szexre is!:D

Mi volt eddig a legnagyobb súly, amit meg tudtál mozgatni és milyen gyakorlat közben?

Lehúzás nyak mögé: 140kg, amelyet egy otthoni többszörös csigás gépen húztam.

16. Van példaképed?

Példakép nélkül nem is lehet egy adott sportot űzni: Frank Zane a testépítő példaképem.

Köszönjük Viktornak, hogy megosztotta velünk a testépítésben elért sikerét és sokunkat motivál ezzel! :) Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnéd a BeforeAfter-ben megmutatni azt, amit hónapok vagy évek munkája alatt értél el a fogyás / testépítés terén írj nekünk: bodybuilding.blog.hu@gmail.com.

 

süti beállítások módosítása