Ugrás a tartalomhoz
feb. 24. 2014

Pszeudo-tejszínes csirkecomb (vagy mell)

Az megvan, amikor a 4 év alatti gyerekek marha nagy (mármint hozzájuk képest) kartondobozokat pakolgatnak és lelkesen magyarázzák, hogy "ház", "kamion", "ágy", tökömtudja? A kartondoboz bármi lehet, ha elképzeled. A diétában sincs ez másképp, egy kis képzelőerő és a fűszeres vaníliás shake bármi lehet. Ezúttal tejszín lesz. Ne, ne zárd be a böngészőt, megígérem, hogy finom lesz.

fokhagymas_tejszines_csirke.jpg

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb - aki nem szereti, annak mell
  • Bors
  • Fokhagyma-granulátum. Igényesebbek pucoljanak fokhagymát, aztán nyomják át fokhagymaprésen. Legalább 2 gerezdet csirkecombonként. Aztán mosogassanak, úgy kell nekik! 
  • Szerencsendió reszelve
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 3,5 dl víz + egy mérőkanál vaníliás fehérjeporból shake
  • 2 evőkanál kókuszzsír (folyékony halmazállapotban értendő) 
  • 100 g light kemény sajt lereszelve (pl. trappista) 
  • Csalóknak: 2 lapos kávéskanál ételízesítő + 40 fekvőtámasz büntetésből. 

"Tejszín" elkészítése:

  • 1. lépés: a hit megerősítése, tetszőlegesen választott egyházban, illetve abban, hogy amit most fogunk csinálni, az tényleg tejszínre fog majd emlékeztetni.
  • 2. lépés: a vésztartaléknak vásárolt light tejszín kukába helyezése. Nem viccelek, tejszínt csinálunk, akárki meglássa. 
  • 3. lépés: shakerben csinálj shaket vízből és a vaníliás fehérjeporból.
  • A zabkorpát és a kókuszzsírt keverd össze egy kis lábasban jó alaposan. Adj hozzá először egy nagyon kevés shaket, keverd el. Ismételd ezt meg ötször, ez után már bátrabban adagolhatod a shake-et. Addig csináld ezt, amíg az összes shake-et bele nem öntötted a lábasba. Folyamatosan keverd, az a cél, hogy egy nagyjából homogén állagú lötyi képződjön a lábasodban. 
  • Nagy lángon kezdd el főzni a produktumot, folyamatosan kevergesd. Amikor már gőzölög, vedd közepesre a lángot és főzd tovább folyamatos keverés mellett. Hígabb tejszín állagot szoktam megcélozni, ez a hőfok közepesre vétele után kb. 5 perc múlva jő el. Ha neked nem elég sűrű még ekkor, főzd tovább pár percig. Ha még mindig nem sűrűsödik, akkor legközelebb próbáld meg a recept elején a "Hozzávalók" fejezetben felsorolt alkotóelemeket felhasználni;)
  • Tűzről levéve "ízlés szerint" (=1 kis kanál) lökjél bele egy adag fokhagyma granulátumot és néhány reszelésnyi szerecsendiót. Kóstold meg. A harmadfokú égési sérülések kiheverése után újra kóstold meg. Ha kell, fűszerezd még egy kicsit. Nem kell nagyon-nagyon fokhagymás-szerecsendiósnak lennie, nincs azzal baj, ha érződik egy kicsit az édes íz.

Csirkecomb-implementáció:

  • Sütőt kapcsold be, légkeveréses 170 fok.
  • Csirkecombokat tedd be egy tepsibe. Nem baj, ha jó szorosan vannak.
  • Fűszerezd a résztvevőket: bors, fokhagyma(granulátum), csalóknak ételízesítő is. 
  • Nyomj le büntetésből 40 fekvőtámaszt. 
  • A csirkék közé, köré öntsd a "tejszínt". A csirkék felszínét lehetőleg kíméld meg, mert különben lejön a fűszer.
  • 45 percig kell sütni / amíg megpuhul.
  • Ha itt az idő, állítsd át a sütőt olyan fokozatra, ami felülről nyomja a meleget. 
  • Szórd meg reszelt sajttal a csirkét és tedd vissza 5-10 percre a sütőbe. 

Jázmin rizzsel remek jó lesz.
Krumplipürével még jobb lenne, de hát krumplit nem eszünk. Így megy ez.

süti beállítások módosítása