Ugrás a tartalomhoz
máj. 07. 2014

Törd meg a trendet!

A trend a fennálló rendszer működési stílusa. Amikor azt mondom, törd meg a trendet, úgy értem, válts stílust vagy döntsd meg a rendszert...

1. Guggolj fej fölötti tartással! Remekül fejleszti a mozgáskoordinációt, és az első edzések után jó eséllyel nagyobb izomláz lesz a válladban, mint bármelyik hagyományos testépítő válledzés után. Végezz jó sokat belőle!

bridgershirtohs_2.jpg

2. Szűknyomásnál ne engedd le a rudat a melledre! Az alsó ponton a tricepsz kikapcsol, a mellizom és a vállak erőteljesen besegítenek a mozgás elindításánál. Ha más izmok indítják a mozgást, akkor azok a mozdulat végéig dolgozni is fognak, így tricepszed jóformán szóhoz sem fog jutni. Kontrolláltan engedd lefelé a rudat és a mellkasod felett húsz-harminc centivel állítsd meg, majd nyomd ki. Sokkal-sokkal nehezebb lesz!

3. Gyilkold a mellizmaid tárogatás triszettel! A triszettben három sorozatot végzel pihenő nélkül, az első sorozatot végezd 30°-os padon közepes súllyal, a másodikat egyenes padon nagy súllyal, a harmadikat negatív padon kis súllyal! Edzés végén 2-3 ilyen kör, és garantáltan fogsz izomlázat érezni a melledben!

4. A kétkezes bicepszgyakorlatnál ne engedd le teljesen a rudat! A mozgást ilyenkor a vállak és a felsőtest lendülete kezdi, és a bicepszeid csak másodhegedűsök. A "szabályos" kétkezes bicepszgyakorlat valójában egy lehetetlen mozdulat, ami csak tönkreteszi a könyök izületet. Végezd a gyakorlatot a tlejes mozgástartomány 2/3 részében, végig tartsd feszítve a bicepszeid, ne kapcsold ki őket amikor leengedted és felemelted a súlyt!

5. Zabálj be! Nem kell mindig a kajaadagokat meg összetételeket méricskélni. Egyszer-kétszer zabálj be majdnem rosszullétig (vagy akár odáig is), hogy tudatosítsd magadban, a testépítés a konyhában sem a komfortról szól! Amikor zabálsz, folyamatosan tartsd szem előtt, hogy miért teszed (az edzés miatt), így jobban tudsz ragaszkodni céljaidhoz. Ekkor mindent el kell felejtened a diétákról és az egészségről amíg ki nem ürült a fazék!

6. Edzés előtt ne egyél! Az emésztés leköti tested energiáit, ezért lassabb és gyengébb leszel edzésen. Nehéz étel után nyugodtan várj 5-6 órát is az edzésig, egyéni anyagcserédnek megfelelően! Mérd fel, melyik ételeket milyen gyorsan dolgozza fel a szervezeted!

7. Ne félj a "fruktóztól"! ostobaságot csinál, aki azért nem eszik gyümölcsöt, mert azon parázik, hogy a fruktóztól hájas lesz. Ha mondjuk banánt eszel, akkor banánt eszel és nem fruktózt; enzimekkel, vitaminokkal és rostokkal, amelyek gátolják, hogy a gyümölcsben levő szénhidrátok "leüljenek" zsírba. Amúgy meg mondj nekem egyetlen olyan szénhidrátot, aminek egyetlen grammja sem válhat  zsírrá, semmilyen körülmények között? Meg elvileg eleget sportolsz is, nem?! 

8. Eddz egyedül! Ha egy-két hétre elhagyod megszokott partnered és kicsit kitérsz a megszokott kerékvágásból, fogékonyabbá válsz új lehetőségekre és könnyebben észreveszed korábbi hibáidat. Két-három hónapnál tovább semmmi esetre se eddz ugyanazokkal az emberekkel egy huzamban! Ami a kezdetben segít, az később biztos, hogy hátráltatni fog!

9. Aludj kevesebbet! Egy jó trükk arra, hogy kilépj komfortzónádból és keményebben tudj edzeni! Itt nem a buli utáni napok edzéseire gondolok! Kelj vagy másfél órával korábban, mint szoktál, és meglátod. Egyéni alvásigényedet kell lekűzdened, végső soron le kell győznöd önmagad, és a teremben is helyt fogsz állni! Ha addig tíz órát aludtál, aludj hét és felet, ha nyolcat aludtál,aludj hat és felet, ha hetet aludtál, aludj hatot! Ha hozzászoksz, már nem fog segíteni.

süti beállítások módosítása