Hozzávalók
- 4,8dl víz
- 100g fehérjepor (én cappuccino ízűvel készítettem)
- 200g finom szemcséjű zabpehely
Elkészítés
- Egy edénybe beleöntjük a hideg vizet, hozzáadjuk a fehérjeport, és habverővel jól elkeverjük. Ha nagyon édes szájú vagy, adhatsz hozzá valami plusz édesítőszert is, de mivel a fehérjepor édesített, számomra így is elég édes lett.
- Hozzáadjuk a zabpelyhet, és összekeverjük.
- 10 percig pihentetjük. Ez idő alatt a zabpehelyben lévő élelmi rostok vizet vesznek fel, és megduzzadnak, a massza sűrűbbé válik.
- Átöntjük abba a formába, amiben meg fogjuk sütni. Én szilikonos sütőformát használtam. Ha tepsiben sütöd, béleld ki sütőpapírral, hogy ne ragadjon bele!
- Bekapcsoljuk a sütőt 180℃-ra, és amíg előmelegszik, tovább pihenhet a massza – immár a sütőformában.
- Ha a sütő előmelegedett, berakjuk a tepsit, és 20 percig sütjük.
- Majd kivesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl, kiöntjük a formából, és felszeleteljük.
A házi készítésű fehérjeszelet nagy előnye, hogy kiválóan fagyasztható, szóval érdemes többet csinálni, és felszeletelve lefagyasztani egy műanyag edényben. Később nagyon jól fog jönni!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.