Ugrás a tartalomhoz
máj. 28. 2014

A világ legegyszerűbb házi készítésű fehérjeszelete

proti.png

Hozzávalók

  • 4,8dl víz
  • 100g fehérjepor (én cappuccino ízűvel készítettem)
  • 200g finom szemcséjű zabpehely

Elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a hideg vizet, hozzáadjuk a fehérjeport, és habverővel jól elkeverjük. Ha nagyon édes szájú vagy, adhatsz hozzá valami plusz édesítőszert is, de mivel a fehérjepor édesített, számomra így is elég édes lett.
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és összekeverjük.
  3. 10 percig pihentetjük. Ez idő alatt a zabpehelyben lévő élelmi rostok vizet vesznek fel, és megduzzadnak, a massza sűrűbbé válik.
  4. Átöntjük abba a formába, amiben meg fogjuk sütni. Én szilikonos sütőformát használtam. Ha tepsiben sütöd, béleld ki sütőpapírral, hogy ne ragadjon bele!
  5. Bekapcsoljuk a sütőt 180℃-ra, és amíg előmelegszik, tovább pihenhet a massza – immár a sütőformában.
  6. Ha a sütő előmelegedett, berakjuk a tepsit, és 20 percig sütjük.
  7. Majd kivesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl, kiöntjük a formából, és felszeleteljük.

 proti2.png

A házi készítésű fehérjeszelet nagy előnye, hogy kiválóan fagyasztható, szóval érdemes többet csinálni, és felszeletelve lefagyasztani egy műanyag edényben. Később nagyon jól fog jönni!