Ugrás a tartalomhoz
júl. 16. 2014

Csökkenő tápérték és vitamintartalom: Hogyan küzdj ellene?

Miért van szükségünk táplálékkiegésztésre?

A fehérjék, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok létfontosságúak izomzatunk optimális működésének és fejlődésének szempontjából. Mára a gyümölcsök vitaminértéke és a gabonafélék rost és mikroelem tartalma sajnos nem ugyanaz, mint évtizedekkel ezelőtt volt. Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma, valamint a gabonafélék rosttartalma. Mára fizikai képtelenséggé vált kizárólag az élelmiszereken keresztül szervezetünkbe juttatni a létfontosságú összetevőket.

A táplálékkiegészítők jelentősége és fontossága hazai viszonylatban, a gabona romlott minősége és csökkent mikroelem tartalomnak köszönhetően megkérdőjelezhetetlen. Derült ki a Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatásaiból:

4.jpg

image1385045833.jpg

A mikroelem tartalom 1990- évben az 1966-os évhez viszonyítva.

Láthatóan hazánkban 1966 óta drasztikusan csökkentek a gabonák, tejtermékek és zöldségek mikroelem és ásványi anyag tartalma. Ezeket az elemeket, viszont egészségünk és izomzatunk megőrzéséhez mindenképp pótolni kellene – támasztotta alá az Egyetem:

„Hozzáértő szakemberek hamar rájöttek, hogy bár sokat eszünk, mégis keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgyis mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát minőségileg éhezik. (…) Ma rengeteg féle táplálék-kiegészítő létezik, amelynek célja, hogy pótolja, azt, ami hiányzik a szervezetből és ma, a mai élelmiszeripar termékeket fogyasztva nem vihető be semmilyen módon.”

Pótoljuk az értékes összetevőket

A minőségi élelmiszerfogyasztás a sportolók, testépítők, erőemelők számára is egy sarkalatos pont, hiszen hiába próbálunk fehérje dús és zsírszegény ételeket fogyasztani, az ételek csökkent mikroelem tartalma miatt, nem lesz meg a minőségi összetevők bevitele. Szerencsére ezen összetevők pótlására illetve kiegészítésére már számos gyártó szakosodott, amelyet mi fogyasztók némi egyszerűséggel beszerezhetünk, ha leemeljük egy komplex felépítésű és több gyártó termékeivel felszerelt shop polcairól.

A Kálvin sport azon kevesek közé tartozik, akik egy helyen több mint 30 gyártó termékét forgalmazzák, a vevők szükségleteinek maximális kielégítése érdekében. Fehérjék, energizálók, aminósavak, kreatinok, zsírégetők, tömegnövelők, vitaminok a teljesség igénye nélkül. 

Egy igazi aranybányára bukkantunk a Kálvin téren, amely csomóponti elhelyezkedésének köszönhetően gyorsan és könnyedén megközelíthető a főváros bármely zugából, a vidéki vásárlók pedig a webshopból tudnak rendelni a  folyamatosan megújuló termékekből, amikből biztos, hogy mindig akad legalább 4-5 darab raktáron. A folyamatos akciók mellett most 5% os kedvezményt kaphattok minden 10.000 Ft alatti személyes vásárlás esetén, majd további 5% kedvezmény jár a 20.000 Ft feletti személyes vásárlás esetén. Ha a webshopon keresztül rendeltek, akkor 10.000 forint rendelés fölött átvállalják a postaköltséget.

Mégis, ha egy mód van rá - persze nem 100 km-es távolságokból (erre ott a webshop) - érdemes betérni „kálvinékhoz”. Személyes kedvencem a tágas és átlátható árusorok közötti cikázás, amely lehetővé teszi a termékek áttekinthetőségét, a gyors és céltudatos vásárlást. Persze hogy is beszélhetünk céltudatos vásárlásról? Én személy szerint úgy érzem magam egy ilyen boltban, mint a csajok a C&A-ban. A Kálvin Sportba belépve is elragadott az a bizonyos érzés, amikor mindent meg akar fogni, érinteni és szagolni az ember és persze amit csak lehet, azt bevenni. A bolt - bár már 20 éve áll a Kálvin téren - mégis fiatalos és üde és egy megszállott gyúrósnak igazi kegyhelyként hat. A táplálékkiegészítők mellett kiegészítőket is lehet kapni és a polcokon olyan extrák is megtalálhatóak, mint a szárított-darált brokkoli, amit mi speciel most láttunk először. Kérdeztem Zolit (a boltvezetőt), hogy ebből mennyit kell bevenni (200 grammos kiszerelésű), Ő pedig mosolyogva tudatta, hogy 1 teáskanálnyit elég egy nap. Nagyot kacagtam erre, hiszen én a 30-40 grammos mérőkanalakhoz vagyok szokva, még szerencse, hogy megkérdeztem, mennyi ebből, az annyi, hiszen így hamar el is fogyott volna, másrészt ki tudja, hogy mit művelt volna velem, egy 1 kilónyi brokkoliból származó "koncentrátum": A 20 éves tapasztalat tehát ott van a boltban a termékek mellett, ha bent vagytok kérdezzetek nyugodtan, szívesen segítenek Nektek mindenben. :)

Szemezgessetek hát a jelenleg futó akciók és folyamatosan bővülő táplálékkiegészítők között, egészítsétek ki étrendeteket és pótoljátok a hanyatló minőségű élelmiszereket a Kálvin sport termékeivel. 

süti beállítások módosítása