Ugrás a tartalomhoz
sze. 09. 2014

Öngyilkosság 8 órában

A minap olvastam egy "érdekfeszítő" cikket egy 1000 ismétléses karedzésről, amitől tuti, hogy azonnal 2-3 centimétert nő a karunk. Hát szerintem legfeljebb a hossza, nem a kerülete. Mindenesetre ezzel kapcsolatban eszembe jutott Rich Piana híres 8 órás karedzése, ami ha jól számolom akkor 1600 ismétlésből áll. Tehát, valószínűleg azzal a 600 plussz ismétléssel még intenzívebb és hatásosabb is, mint a fentiekben említett edzés :-)

Az edzés lényege a következő:

  • Végezz 16 mini edzést félóránként, tehát összesen 8 órán keresztül.
  • Két nappal előtte már ne végezz semmilyen edzést
  • Két órával az edzés előtt egyél egy hatalmas, kiadós reggelit. Várd meg amíg megemészted és mehet az edzés.
  • Készíts 16 protein turmixot, amiben van egy kevés fehérje, cukor és még valami szénhidrát.

Nehéz röhögés nélkül megállni, de folytatom.Tehát, ha a fentieken túl vagy akkor kezdődik az edzés. Könnyűnek tűnhet majd a feladat, de a tapasztalat szerint a legtöbb ember feladja, nem bírja végigcsinálni. A negyedik óra után már nem csak az izmok fájnak, de az idegrendszer is kezdi feladni. Ha mégis sikerült befejezni, akkor az edzés után jöhet egy hatalmas vacsora és újabb két nap pihenő. Aztán megmérheted a karodat és biztos, hogy 1,5-2 centiméterrel nagyobb lesz. (Az enyém most 39, ha karácsonyig minden héten lenyomok egy ilyet, akkor egyrészt elválik a feleségem, hogy nem járok haza a konditeremből, másrészt viszont 61,5 centis lehet a karom) Rich is elmondása alapján már vagy 12-szer megcsinálta ezt az edzést életében és a „Hé Rich nincs neked életed? Kérdésre a, de igen, a Gym az én életem” választ adja.

Maga a edzés a következőkből áll:

  • 4 sorozat, 10 ismétles kétkezes tricepsz padon, francia rúddal
    4 sorozat, 10 ismétles kétkezes bicepsz francia rúddal
    Aztán jöhet az első turmix és pihenő a következő fél óráig.
  • 4 sorozat, 15 ismétles egykezes tricepsz padon
    4 sorozat, 15 ismétles kalapács bicepsz
    És egy újabb turmix és pihenő.

Innentől kezdve ezt a két „kis” edzést ismételgetjük, amíg le nem telik a 16 darab, azaz a 8 óra. Ha vége, akkor jöhet a vacsora és alvás.

Mióta láttam ezt a videót, azóta izgatja a fantáziám, hogy ki kellene próbálni, de még nem volt szabad 8 órám. De biztos, hogy a hecc kedvéért meg fogom csinálni. Ha valakinek már megvolt, akkor szívesen vesszük a beszámolót.Nem feltétlenül kell komolyan venni az ilyen extrém edzéseket, de mindenkinél eljön a pillanat, amikor megreked a fejlődésben és kell valami ami tovább tudja mozdítani. Ilyenkor nagyon jó lehet egy ilyen "buli".

Tehát ha nem is ezt,de érdemes valami hasonlót néha beújítani minden izomcsoportra!

süti beállítások módosítása