Ugrás a tartalomhoz
sze. 26. 2014

Mi is megmondjuk miért nem lesz Kai Greene soha Mr. Olympia

Miért, nem lesz? Mindegy ez legyen az ő dolga ezen agyalni, mi meg térjünk át a lényegre, valami sokkal fontosabbra! 

Kicsit már túlkoros voltam a rajzfilmekhez, mikor a Dexter laboratóriuma című sorozat futott, de azért sikerült egy pár részt elcsípni és néha mikor belendülök a konyhában, akkor mindig az a rész jut eszembe mikor Dexter eszelősen felnevet.

 

Na valahogy én is így éreztem magam valamelyik nap, amikor megalkottam életem fő művét. Azt hiszem el is jött az idő, hogy itt most a csúcson vonuljak vissza, mert ennél tökéletesebbet sem én, sem más nem fog tudni soha alkotni.

Épp ültem otthon a kertben és elmélkedem a vacsoráról. Fontos pillanatok ezek. Nem eszem eleget. Fehérjét még talán, de a szénhidráttal úgy vagyok mint mókus az erdőtűzzel. Pedig így nem lesz belőlem sosem egy Kai Green és sosem fog rólam és a Citrus x paradisi-ről egy homofób radix (ha már a latinnál tartunk) remekbe szabott cikket maga alá csinálni. Ennyit a kesergésemről.

 

Szóval akkor mi legyen a vacsora? Három követelménynek kell megfelelnie a mai kajának:

  • 50 gramm fehérje
  • 50 gramm szénhidrát
  • Minél kevesebb zsír
  • max 10 perc és két edény

(Ez így jobban belegondolva pont négy, de mindegy, most gyúrunk, nem deriválunk)

Félreértések elkerülése végett, nem azért ezek a követelmények mert ez a csodaszer, amitől másnapra mindenki Phil Heath lesz, vagy Tom Platz méretű combokkal fog ébredni, egyszerűen csak nekem az én diétámba ez kellett vacsorára, kész pont.

 

Leggyorsabban a tojás rántotta készül el, de az nem a legmegfelelőbb csakúgy magában, ezért kicsit fel kell javítani:

  • Több fehérje kell bele, tojásprotein.
  • Több szénhidrát kell, zsabpehely
  • Azért legyen benne anyagi is, hogy meglegyen a jóllakottság feeling is, zsírszegény túró
  • Bármit megeszek szinte, de ha lehet, akkor miért ne legyen finom? Só, bors, és bármilyen fűszer
  • Szeretek rágni is, nem csak nyelni (arra ott a munkahely), paprika, vagy hagyma.

Tehát fogtam:

  • 2 db tojást
  • 100 gramm zsírszegény túrót
  • 60 gramm zabpehelylisztet
  • 30 gramm tojás proteint (80%-os)
  • 1 paprikát
  • Sót, pizza fűszerkeveréket
  • ½ dl vízet (igazából tejet, de ez maradjon köztünk, mert a fent említett hájli riszpekt root még lekiscicáz a végén és abba belerokkanna az egóm)

Az egészet jól összekevertem habverővel, amíg fel nem habosodott és aztán jól megsütöttem.

Az állaga miatt nem lehet látni, hogy mikor van kész, ezért én addig szoktam sütni, amíg el nem kezd odakozmálni. Ez nagyjából két-háromszor annyi idő, mintha sima tojásrántottát készítenénk.

 

És hogy mi van benne: (szívem, lelkem, stb.)

  • 53 gramm fehérje (igazából 60, de a zabpehely szánalmas kis növényi fehérjéjét nem számolom, mert annyira kemééééééééény csávó vagyok, a tojást is félkézzel törtem fel)
  • 52 gramm szénhidrát
  • 17 gramm zsír
  • 603 kcal

Ha idáig eljutottál az olvasásban, akkor Te is nagyon kemény vagy :-)

A lényege a sok rizsának az, hogy nem kell szigorúan a csirke-rizs mantrát nyomatni, lehet kis kreativitással jó dolgokat összedobni. A fontos, hogy legyél tisztában, mi az, amire szükséged van, mi a jó neked és hajrá, lehet Dzsémi Olivérest játszani!

 

DSC_0135.JPG

 

Oké, egy kép a végére az erős idegzetűeknek.

(igen, ez még azelőtt készült,hogy megettem volna)

süti beállítások módosítása