Ugrás a tartalomhoz
nov. 09. 2014

A Hollywood diéta

A Hollywood Diéta, vagy inkább Hollywoodi 48 Órás Csoda Diéta, mivel a folyamat elengedhetetlen kelléke a „Csoda dzsúsz”. No ez a csodalé tudományos alapook nyugvó formula, amely képes 48 óra alatt megtisztítani a szervezetet és még akár 5 kilót is lehet fogyni vele. (Nem akarom lelőni a poént, de a csapvíz is képes erre, ugyanezekkel a szabályokkal.)

 

HLD-24001-1.jpg

 

A diéta azon az elven alapszik, hogy a szervezet 3/4-e víz. Ebből a vízből sokkal könnyebb elvenni pár kilót, mint bármi másból.

Az izmok jelentős mennyiségű glikogént tartalmaznak, izomtömegtől és edzettségtől függően. Ez akár 2-3 kilogramm is lehet. A glikogén súlyához képest 4-5-szörös mennyiségű vizet köt meg szintén az izomzatban. Ha nem eszünk csak iszunk, akkor elkezd ürülni ez a glikogén raktár és a megkötött vizet elkezdjük kipisilni. Tehát úgy tűnhet, hogy ha nyomatjuk a csoda lét és nem nagyon eszünk mellé, akkor ezerrel fogyunk, de ez sajnos nem igaz, csak szárazabbak leszünk. Van amikor ez a cél, de általában ez átverés, saját magunk becsapása.

 

1978-ra a Hollywood felirat teljesen tönkrement, szükség volt a felújítására. Az egyik O betűt Alice Cooper fizette..jpg

 

A diéta egyetlen előnye, hogy természetes, mivel a csoda lé, az narancs, alma és némi bogyós gyümölcs leve besűrítve egy kicsit. És csakugyan ennyi előnye van a csapvízhez képest, hogy legalább valami minimális tápanyagot juttatunk a szervezetünkben a 48 óra alatt.

Viszont, ha befejeztük és vége a csodának, akkor pár nap alatt visszanyerjük eredeti súlyunkat, mivel a glikogén raktárak szép lassan vissza fognak töltődni. Ráadásul a szervezet csoda lé alacsony kalóriatartalma miatt elkezd zsírt raktározni a szűkös napokra, plusz az anyagcserénk is lelassul, ezért amikor újra enni kezdünk, akkor sokkal könnyeben fogunk zsírosodni. Tehát ez az a diéta, aminek csak hátránya van.

Azoknak ajánljuk, akik komolyan úgy gondolják, hogy ez jó lesz nekik. Nekik forrón ajánljuk, hátha túlzásba viszik és végleg elfogynak majd.

süti beállítások módosítása