Ugrás a tartalomhoz
nov. 15. 2014

A Jenny Craig Diéta

Jenny Craig az ausztrál Norbi. Nem azért mert annyit ugrabugrál és MELLesleg még a Rékára sem hasonlít, de itt is egybemosódik a határ a diéta és a franchise között. Nehéz eldönteni, hogy az üzleti modell követi le a diétát vagy fordítva. Hívhatnánk a diéták Amway-ének is, de nem tesszük, mert nem fikázunk tovább, hanem tényszerűek leszünk. A rosszindulatunk és hozzá nem értésünk bizonyítására majd ott lesz a 90 napos diéta. Ah, még leírni is fáj.

 jenny-craig.jpg

Szóval Jenny és férje Sid, aki csak nevében egyezik meg a jégkorszakbeli druszájával, 1983-ban, Melbourne-ben megalapított az életmód tanácsadó frencsájzát, ami aztán 1985-től az USA-ban is jelen van és komoly vállalattá nőtte ki magát. A lényege, hogy a tanácsadók egyénre szabott életmód és diéta tervet adnak minden egyes ügyfélnek, személyes konzultációk keretében és folyamatosan segítik tanácsaikkal őket. Pont ez miatt éri a legtöbb támadás is, hiszen ezek a szerződött tanácsadók nem feltétlenül dietetikusok és táplálkozási szakértők , bárki, aki beesik az utcáról, kifizeti a franchise díjat és elvégzi a kötelező oktatást az Jenny Craig életmód tanácsadó lehet. Jelenleg nagyjából 700 szerződött partner osztja az észt a világban. Persze ettől még működhet a dolog, de lássuk a lényeget, a főbb elveket:

Ice_age_sid_dandelion.png

Ha követed a diétát, akkor heti egy kilót fogyhatsz (Jenny Craig szerint), a kalóriák számolgatásával, a bevitt zsír mennyiségének kontrolálásával és némi életmódbeli változtatással. A programot, a felkent szakértő az ügyfél adottságai, fizikai állapota, neme, életkora alapján határozza meg. Többféle program létezik ám, külön férfiaknak és nőknek, cukorbetegeknek. A jól fizető és a kevésbé megbecsülendő ügyfeleknek. Maga a diéta addig tart, amíg el nem éred a célod, vagy el nem fogy a pénzed. Ez akár évekig is tarthat, mármint, hogy eléred a kívánt a testsúlyt. A program keretén belül ehhez segítségül tanácsokat, recepteket kaphatsz, sőt előre csomagolt készételeket is forgalmaz Jenny és csapata. A tanácsadódat személyesen is felkeresheted, de akár telefonon is rendelkezésedre áll, ha nem szeretnél annyit mozogni.

jenny_craig.jpg

Pár évvel ezelőtt egy kutatás két dologra világított rá, egyrészt, hogy aki ezt a diétát követi az nagy valószínűséggel le fog fogyni, másrészt, hogy ez egy kurva drága diéta. De tényleg, már milyen az a kutatás, amit arra világít rá, hogy a vizsgált módszer drága?

Mivel alapjaiban véve ez egy egészséges életmódra nevelő módszer, így segíthet a túlsúly ellen, megelőzheti a cukorbetegséget, szív és érrendszeri betegségeket.

scan00021.jpg

Nagyon a részletekbe nem fogunk most belemenni, mert egyrészt nem akarjuk elvenni a bevételt Jenny-től, másrészt kicsi valószínűségét látom, hogy bárki e blog olvasói közül most azonnal elrongyol a legközelebbi Jenny Craig tanácsadóhoz, leperkálja a 400 dollárt, hogy fogyhasson. De ha mégis, akkor gondoljon arra, hogy Mariah Carey is ezt a módszert használta.

süti beállítások módosítása