Ugrás a tartalomhoz
nov. 18. 2014

A dzsúz mester diéta

No ez megint egy olyan diéta, amiről csak annyit kellene írni, hogy könyörgöm, ne csináld! Ha lehet überelni a szétválasztó diétákat, akkor ez az.

Volt egyszer egy Jason Vale nevű ember, aki szeretett volna valami nagyot mondani, hiszen mégiscsak ő egy profi szerző és megmondó ember. Ezért aztán azt mondta, ne együnk többet, csak igyunk! Ezzel még nem is lenne baj, sokan tudnak ezzel a gondolattal azonosulni valószínűleg, hiszen a májcirrózis a harmadik a halálozási listán nálunk. No persze ő nem így gondolta, de biztos az alapgondolat még idült alkoholista korában fogant meg és mire kigyógyult, már csak arra emlékezett, hogy inni jó. Akkor meg biztos diétának is jó.

jason vale.jpg

Tehát hagyjuk a kaját és csak turmixot igyunk ezentúl, de abból sem akármit, a Ford Fairlane kedvenc Sambuka Milkshake-ja (5 oz Sambuca ,6 oz Kahlua, 1 cup(s) Whole Milk, 2 1/2 oz Vodka, - 2 1/2 oz Rum) az például pont nem jó, hanem csak gyümölcs és zöldség felhasználásával készült turmixokat. Vale úr állítása szerint ettől 3 kilót lehet lefogyni egy hét alatt. És ez valóban így lehet. Egy hétig nem eszel csak szénhidrátot, se zsírt, se fehérjét, akkor bizony simán leszalad ez a 3 kiló, nagy valószínűséggel még több is, csak a mérleg arról mélyen kussol majd, hogy azért a sok gyümölcscukor miatt felszaladt egy kiló zsírocska a nagy diétázásban. Mert hát fehérje bevitel nélkül bizony izmot fogunk veszíteni, az meg jó nehéz. Nagy előnye viszont ennek a diétának, hogy nem kell számolgatni a kalóriákat és a makronutriensek arányait. Nem hát, ki fog meginni 6 kiló epret, hogy meglegyen a napi kalória bevitele?

Mégis kinek lehet jó ez a diéta? Például annak, aki hisz a 90 napos diétában, nekik ez is be fog jönni, ennek is pont annyi értelme van. Mindenki más meg inkább egyen zsömlét parizerrel, azzal is jobban jár mint ezzel az idiótasággal. Persze néhány testépítő a fehérjeturmixára gondolva majd felkapja a fejét, de ez a juice, ez nem ugyanaz a juice, amivel ők „diétáznak”.

fruit-juice-diet.jpg

És ezt most nem is vagyok hajlandó tovább folytatni, mert annyira gáz. A turmixba Jason Vale-lel!