Ugrás a tartalomhoz
dec. 07. 2014

10 tuti karácsonyi ajándék a gyúrós rokonoknak

Lassan már a nyakunkon van a karácsony és mindenki elkezdte fogni a fejét, mert nem tudja, hogy mit vegyen a szerelmétől kezdve az unokaöccsén át a legjobb barátig. Alap, hogy az emberek "kattanásaival" összefüggő ajándékot érdemes vásárolni, de laikusként még így is könnyen mellé lehet nyúlni. A mai cikkünkben abban próbálunk segíteni, hogy mi az, amit érdemes a gyúrás megszállottjainak venni és mik azok, aminek nagyon fognak örülni.

bodybuilder-christmas-tree.jpg

1. Egykezes súlyzó szett
Kezdőknek, fiúknak-lányoknak, 10.000-20.000 forint között.
Ár: ★★
Öröm: ★★★★★

Nádszál koromban még én is ilyennel kezdtem, úgyhogy egy kimondottan kezdő sportolónak tökéletes ajándék lehet, mert egyrészt nem túl drága, másrészt még otthoni körülmények között is nagyon sokféle gyakorlatot el tud vele végezni az ajándékozott. Mivel ezek a szettek a 10 kilót nem szokták meghaladni, így komolyabb kárt sem tudnak velük okozni a sportolni vágyók, sem magukban, sem a környezetükben. Sokféle szett létezik, itt mutatunk is pár ötletet, amikből lehet válogatni.

10004766_title_kurzhantel_klarfit.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: Fontos, hogy a leendő szett minél több szettel-rúddal-géppel kompatibilis legyen, ezért kizárólag 30 mm-es furattal rendelkező rudat és tárcsákat vegyünk! A Decathlonban 28 mm-es a furat, úgyhogy az ott vásárolható termékeket nagy ívben kerüljük! Ha nem akarunk kitolni a családtagokkal, akkor gumírozott tárcsákkal ellátott szettet vegyünk, mert azzal hangtalanul, csörömpölés nélkül is lehet edzeni.

hollyberryln.gif

 

2. Kombinált pad
Kezdőknek, fiúknak-lányoknak,  40.000-120.000 forint között + rudak + tárcsák
Ár: ★★★
Öröm: ★★★★★

A kombinált pad tökéletes lehet annak, aki már 1-2 hónapot lehúzott az otthoni ugra-bugrával és a fekvőtámaszokra is ráunt már, de még nem jutott el oda lélekben, hogy lemenjen egy terembe. Rengeteg pad közül lehet manapság választani, az eltérés köztük leginkább az elvégezhető gyakorlatok számában mutatkozik meg. Negatív fekvenyomás, tárogatás, scott pad? Ez kínai önnek? Akkor ezt a padot ajánljuk leginkább. Ha ért hozzá és tudja mit akar, itt érdemes nézelődni.

robust_active_fekvenyomo_pad_sulyzoszett-640x640.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: Elsősorban arra, hogy méretben megfelelő legyen a leendő felhasználó számára, úgyhogy vásárlás előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy milyen magas ember számára lehet kényelmes. Fontos szempont a teherbírása. Ha egy kezdő, 60 kg-os emberkének vesszük, számíthatunk rá, hogy aktív és megfelelő étrenddel megtámogatott használattal 1 év múlva már 75-80 kg-is lehet az ajándékozott és már nem 20-30 kilókkal nyom fekve, hanem 70-80-nal. A padok általában 100 kg-os felhasználót és ugyan ennyi villa-terhelést vállalnak, úgyhogy ha valaki már most közelíti a testsúlyával ezeket az értékeket, érdemes egy nagyobb és masszívabb kombinált padot venni neki. További elvárás itt is a 30 mm-es furat, illetve a szoba használatnál nagy előny, ha összecsukható a pad, így üresjárat esetén kevesebb helyet is foglal.

hollyberryln.gif

 

3. Szobakerékpár, elliptikus trainer
Kezdőknek-haladóknak, lányoknak, 30.000-150.000 forint között
Ár: ★★★
Öröm: ★★★★★

Egy fitness fanatikus lánynak nem lehet mellélőni egy szobakerékpárral, vagy elliptikus trainerrel. Kevés helyet foglal, megfelelő használat mellett eszement módon égeti a zsírt, vagy tart formában, ezért kezdőknek és haladóknak is egyaránt javasolt.

prosport-xct400-ellipszisjaro_7.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: Kezdőknél lehetünk kicsit ár-érzékenyek, haladóknál inkább nyúljunk kicsit jobban a zsebbe, mert heti 7 darab 1 órás edzés komolyabb vasat kíván.

hollyberryln.gif

 

4. Öv
Kezdőknek-haladóknak, elsősroban fiúknak, de keményebb súlyzós edzést végző lányoknak is rendkívül fontos eszköz a sérülések elkerülése végett. Ára 5.000-9.000 forint között mozog, mivel itt valódi bőr övekről van szó.
Ár: ★★★★
Öröm: ★★★★

Erőemelő sporttársainknak tökéletes választás az ünnepekre, hiszen minden egyes edzés elengedhetetlen eszköze az öv. Mivel a testépítés nem a nagy súlyokról szól, így nálunk kevesebb esetben indokolt az öv felvétele, de ha egy lábnapra kerül a sor, már pedig egy héten az is minimum egy alkalom, akkor bizony le kell akasztani a szögről egy stabil bőrövet.

mad_max_sandwich_mfb-244.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: Mindenképp nézzük meg a méretet, és hogy valódi bőrből készült- e az öv, mert ellenkező esetben úgy járhatunk, mint egy átlagos derékszíjjal, ami 2 hét után felrepedezik és a beállított méreten szétszakad.

hollyberryln.gif

 

5. Edzőkesztyű, csuklószorító
Kezdőknek, lányoknak-fiúknak. Haladóknak is kedveskedhetünk vele, bár tapasztalataim szerint egy idő után a tenyér megszokja a súlyzókat, kevésbé kezdenek el zavarni a bőrkeményedések és a szorítás is közvetlenebb lesz. Szóval, ha a családtagunk vagy rokonunk már elég rég űzi az ipart, maradjunk egy natúr csuklószorítónál. Ára 2.000-6.000 forintig, attól függően, hogy csuklószorítós vagy sima.
Ár: ★★★★
Öröm: ★★★★

egybe.png

Mire figyeljünk a vásárlásnál: a méretére a márkájára és a színére, amiről már korábban készítettünk egy videót. Azon kívül ezekkel a kesztyűkkel sajnos az a probléma, hogy egy idő után - a beleizzadás miatt - muszáj leszünk bedobni őket a mosógépbe, amit a bőr igen rosszul tűr. Ezért nevezhetjük ezeket fogyóeszközöknek is, ez persze jó hír is egyben, mert nagy a valószínűsége, hogy a barátodnak épp szüksége van egy új edzőkesztyűre. :)

hollyberryln.gif

 

6. Gyúrós ruha
Kezdőknek- haladóknak, lányoknak-fiúknak. Személy szerint én kezdetekben kifejezetten szerettem az edzőtermekben márkásabb gyúrós pólókban flangálni. Ma már nem tulajdonítok különösebb nagyobb figyelmet, hogy éppen milyen pólóban edzek és azokat a pólóimat egyébként is már kinőttem, viszont a trikók kellemes csalódást okoztak. Ha bemész egy átlagos ruhaboltba és felpróbálsz egy atlétát kb. a karod van kint belőle meg a mellkasodból 2 centi. A hátadat fullra beteríti és nem áll rajtad sehogy. Na, az ilyen fazonoktól a testépítők falra másznak. Szóval, ha a pólóra nem is, de atlétára érdemes beruházni a karácsonyi kasszából 2.000-6.000 forintig.
Ár: ★★★★★
Öröm: ★★★

z_140312153858-atleta-whiteout.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: a méret itt egyértelműen mérvadó. Van, aki a lezserebb fazonokat szereti, neki mehet akár egy mérettel nagyobb is. Ők lesznek a haladók. A kezdők pedig (nem bántásból mondom) van, hogy inkább egy mérettel kisebbet vesznek. A legjobb, ha megfigyeled, milyen pólókat hord szívesebben, de ha végképp nem tudod eldönteni, hogy melyik kategóriába tartozik, akkor vedd meg a méretét. Egyébként meglehet, hogy ők vannak a többségben és ez csak az én rögeszmém. Pólók és atléták itt. 

hollyberryln.gif

 

 

7. Táplálékkiegészítők
Kezdőknek-haladóknak, lányoknak-fiúknak. Ha a sport valamilyen formában élete része, barátodnak vagy családtagodnak, akkor ez az ajándék, amivel nem nagyon lehet mellé lőni. Fura mód, de én még életembe soha senkitől nem kaptam ajándékba fehérjét vagy tömegnövelőt. Pláne nem karácsonyra. Holott nekem, nekünk testépítőknek, a kaja mellett egy másik igen sarkalatos pont a kaja kiegészítése. Ennek oka már-már inkább elvi, mondván hogy egy ajándék fehérje csak egy újabb bödön lenne a szekrény tetején(gondolják szeretteink). Pedig mennyivel jobb lenne a karácsonyi bejglit is egy új ízvilágú ínyenc fehérje turmixal kísérni. Meg aztán lehet arra szép piros masnit kötni és egy új shakerrel még a karácsonyfát is feldobja. :) Az ár itt teljesen változó, éppen ezért teljesen saját pénztárcánkra szabható.
Ár: ★★★★★
Öröm: ★★★

blenderbottlestockings1-1024x682.jpg

Mire figyeljünk a vásárlásnál: laktózérzékenyekre legyünk tekintettel. Nekik laktózmentes, vagy marha protein ajánlott. Ha nincs ilyen tapasztalat, akkor gyakorlatilag bármi szóba jöhet. Értelemszerűen tömegnövelés céljából tömegnövelő, ha szálkásabb egyénnek ajándékozunk, akkor egy tejsavó fehérje. Illetve kreatinok, edzés előtti fokozók, aminósavak, vitaminok és ásványi anyagok. Vagy kevesebb mennyiségben akciósan csomag formájában.   

hollyberryln.gif

 

8. Támadás 2 DVD
Kezdőknek-haladóknak, fiúknak, motivációban szegényeknek. Egy testépítő dokumentumfilm Kathi Bélával. Nem egy könnyed karácsonyi házimozi, de sportolóknak igen hasznos az ünnepi csalónapok kivédéséhez. Ára 2.500 forint.
Ár: ★★★★★
Öröm: ★★★

safe_image.jpg

Nézői vélemény:

"Mióta megvan a Támadás 2, minden nap néznem kell legalább egy jelenetet."

hollyberryln.gif

 

9. Mérleg

Kezdőknek-haladóknak, igazából mindenkinek jól jön egy olyan mérleg, amivel nem csak a testsúlyt, de az izom- és testzsírarányt is meg lehet mérni. Egyetlen necces dolog, amikor egy túlsúlyos rokonnak adjuk oda, úgyhogy vigyázzunk és csak annak kerüljön a fa alá, aki egy kedves, motiváló gesztusként értékeli és nem egy kemény beszólásként.
Ár: ★★
Öröm: ★

s1267741237.jpg

hollyberryln.gif

 

10. Bodybuilding.blog.hu 1 éves előfizetés

Kezdőknek-haladóknak, tanulni és/vagy szórakozni vágyóknak és mindenkinek, aki szereti, mert ahogy a testnek, a léleknek és az agynak is szüksége van az új impulzusokra. Az ára ingyenes, az öröm pedig megfizethetetlen. :)
Ár: -
Öröm: ★

blog_logo.png

 

Mire figyeljünk a vásárlásnál: Kössük az ajándékozott orrára, hogy minden nap olvasson bele :)

hollyberryln.gif

süti beállítások módosítása