Ugrás a tartalomhoz
dec. 17. 2014

A Gomad diéta

A legtöbb diéta a testzsír csökkentését, vagy valamilyen betegség enyhítését célozza meg. A magyar nyelvben gyakorlatilag a diéta szó egyet jelent a fogyással, pedig ennél sokkal többről van szó jó esetben. Vannak azonban esetek, mikor a diéta pont az ellenkezőjét célozza meg, azaz a kalória többlet bevitelében próbál segíteni. Ilyen lehet a rákos betegek kezelése miatti étvágytalanság leküzdése, vagy egy sokkal banálisabb eset, amikor a fizikai fejlődésünknek az elégtelen kalória mennyiség szab határt. Ez utóbbiról szól a Gomad.

fr13a9b.jpg

Az elmélet egyszerű, mint egy faék, igyál meg minden nap 4 liter tejet. Persze ezzel nem akarom Mark Rippetoe urat megbántani, de ha megnézitek korai képeit, akkor ő sem a napi 1 gallon tejtől lett az ami, mert igazából egy gallonnal kellene, de azzal mi itten nem tudunk mit kezdeni. Szóval vonatkoztassunk el az ötletadótól és nézzük meg az elméletet. A legtöbb vékony ember problémája, hogy nem elég, hogy gizda, még ráadásul étvágy sincs akkora, mint egy átlagos embernek és egyszerűen képtelen szilárd táplálékból magához venni azt az extra mennyiséget, amit aztán ne dolgozna le.

if_you_follow_gomad.jpg

A népi bölcselet szerint, ha a testmagasságodból kivonsz százat, akkor megkapod azt a testsúlyt, ami alatt vékonynak számítasz, tehát neked való a Gomad. Az élet talán egy kicsit árnyaltabb ennél, de tényleg ad némi viszonyítási alapot. Szóval, ha a fenti másodfokú parciális differenciálegyenlet alapján vékonynak minősültél, akkor a feladat a következő:

  • Minden nap legalább hatszor kell enni, amiből a szilárd táplálék rész az legyen lehetőleg tiszta.
  • Próbálj meg napi négy liter tejet meginni, praktikusan 4 részre elosztva. Reggel egy liter, edzés előtt és után egy-egy és lefekvés előtt az utolsó. De ahogy kedved tartja.
  • Gyúrj, amilyen keményen csak tudsz, mert elkezdtél rengeteg kalóriát magadba tömni, ne zsírt építs, hanem a lehetőségekhez képest minél több izmot. Próbálj meg nagysúlyos alapgyakorlatokat végezni, guggolás, fekvenyomás, felhúzás.
  • Ha tényleg komolyan gondolod, akkor ne szarozz light, meg alacsony zsírtartalmú tejekkel, teljes tejet igyál.

mega_milk_1227708909470.jpg

Tehéntől függően, a négy liter tejjel kapsz naponta nagyjából 2400 kcal-t, 120 gramm fehérjét, 140 gramm zsírt és 200 gramm szénhidrátot, ami nem kevés, tehát ha megtartod mellé az eredeti étrended, akkor biztosan egyre nehezebb leszel, de a Gomad nem egy fenntartható diéta, ha elérted a kívánt testsúlyt, akkor célszerű abbahagyni, mert át fogsz csapni Michelin reklámarcba gyorsan. Ráhagyással kell kiszállni, azaz legalább 5 kilóval túl kell menni a cél testsúlyon, mivel a rengeteg szénhidrát sok vizet fog megkötni, ami hirtelen testsúly csökkenést fog okozni a megvonás utáni napokban.

got-milk_2.jpg

Nemrégiben találkoztam csak a Gomad-dal, de előtte már magamtól rájöttem hasonló módszerekre és rengeteg tejet ittam, ha kellett, ha nem. Középiskolás koromban a diplomata tatyó jobbára csak kajával volt tele. 2 liter tej és hat zsömle volt a túlélőkészlet délig. Később aztán már csak azért is megittam 4-5, néha akár 6 liter tejet is egy nap, mert szerettem.

milk_funny_1600x976_wallpaper_wallpaperswa_com_99.jpg

Nem mondom, hogy nem fejlődtem, de azért nem tapasztaltam meg a hatást, amit az internetes fórumokon emlegetnek, mely szerint a Gomad jobb, mint a szteroid. Nem jobb. Tud ugyanakkora mértékű gyors súlynövekedést hozni, de nem ugyanazt a minőséget. Az izomnövekedést nem lehet tejjel felgyorsítani. A zsírlerakódást viszont igen. Sokaknak csak az csípődik be, hogy jobb, mint a szteroid, mert azt olvasták a neten és elkezdenek ész nélkül tejet inni. Persze egy szélsőségesen ektomorfnak segíteni fog, de mindenki más csak dagadni fog tőle és amikor majd megpróbálja ledolgozni a felszaladt zsírkilókat, akkor több izmot fognak veszíteni, mint amennyit a tehénre kapcsolódással nyertek.

tumblr_n2je81wxbx1rc0rc0o1_500.jpg

Ha mégis ki akarjátok próbálni, akkor a karácsonyi verziót javaslom, amit pár éve próbáltam nagy eredménnyel. a napi négy liter tejből a délelőttihez gyűrjetek be egy rúd mákos bejglit is. Két hónapig csináltam és 10 kilót szedtem fel, pedig ha valaki, akkor én rengeteget mozgok, és nem vagyok egy hízékony típus. 10 kilót! De az mind zsír volt…..