Ugrás a tartalomhoz
feb. 28. 2015

Dupla csokis muffin hercegnősen

Gyengém a "Princess" pékségekben készült duplacsokis muffin, amiről tudni kell, hogy a tésztája színte omlik a szádban annyira csokis. Tervbe vettem, hogy a lehető összes muffin tésztát ki fogom próbálni, míg nem sikerül hasonlót legyártanom! Kijelenthetem, hogy látom a célt, hiszen ez a muffin mindenben hasonlít rá!

10670057_1503654349917088_4712272193995260299_n.jpg

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 1,5-2 e.k. kókuszzsír
  • 50 g zabliszt
  • 50 g más, szénhidrát csökkentett liszt
  • csipet szódabikarbóna
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 100 g kakaópor
  • 2 dl mandulatej
  • kevés vanília vagy rum (vagy mindkettő) aroma
  • 80%-os csoki (ízlés szerint)
  • méz vagy más édesítő (én kihagytam, ne tegyétek! :( )

Elkészítés

A száraz és a nedves összetevőket külön ki és összekeverjük, majd beledaraboljuk a csokit, formába öntjük, végül a tetejére is csoki és 200 fokos sütőben, 20 percig sütjük.

Ha a tészta túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet. Én legközelebb még folyósabbra csinálom a tésztát, szerintem az lesz a siker titka.

Megéri kipróbálni! ;)