Ugrás a tartalomhoz
ápr. 13. 2015

Laktózmentes málnás tejberizs

Hogy a laktózérzékenyekről sem feledkezzünk meg, hoztam nektek egy laktózmentes tejberizs receptet is.
Az íze a bolti változattól messze van, mert sokkal finomabb. :)

11138666_1580672042215318_2046631417327513117_n.jpg

Elkészítés

Felteszünk főni tetszőleges mennyiségű rizst annyi vízben, hogy azt épp ellepje és hozzá adunk 2 e.k. mézet.

Ha a víz elpárolgott, felöntjük növényi tejjel (a legjobb választás talán a mandulatej, mivel az nem annyira híg, mint a többi, vagy ha kókusztejet használunk, tegyünk hozzá egy kis cocomas-t is, hogy besűrítse) és addig főzzük, míg a rizs puha nem lesz. Érdemes lefedni.
A málnát, ha fagyasztottat használunk, akkor elkészülés előtt, még a forró tejbe tesszük, ha frisset használunk, akkor elkészülés után.
Isteni finom, érdemes kipróbálni :)

Jó étvágyat!