Ugrás a tartalomhoz
nov. 12. 2015

Mitől lesz igényes egy nő?

Mostanában egész sokat mozgok az internetes társkeresés világában, úgyhogy kezd egy eléggé átfogó kép kialakulni az éppen keresgélő lánytípusokkal kapcsolatban. A "felmérés" helyéül két mobilos társkereső, egy webalapú és egy chates ismerkedős oldal szolgált alapul, úgyhogy gyakorlatilag az élet minden területéről betekintést nyerhettem a társat kereső lányok online világába.

Disclaimer: A poszt azért született, hogy felhívja a figyelmet egy általános problémára és az ezzel a problémával együtt élő embereknek felnyissa a szemét és egy élhetőbb, hatékonyabb és sikeresebb élet irányába mozdítsa őket. A poszt célja nem a hangulatkeltés, vagy bárkinek a megbántása, ezt az esetleges kommentelésnél kérjük vedd figyelembe!

A lelki részébe most ne menjünk bele, a mobilos társkeresőkön egyáltalán nem lehet bemutatkozni, az a 160 felhasználható karakter annyira szokott elég lenni a lányoknak, hogy beleírják, hogy utazás és rozéfröccs (az ilyeneket olvasva azonnal megy a delete egyébként), az online társkeresőkön már lehetőség van a kibontakozásra (ezért odakerülnek pluszban a színház, utazás és mozi szavak) a chat pedig tökéletes arra, ha valakinek először a lelkébe akarjuk beleásni magunkat és csak aztán akarunk foglalkozni a küllemével.

1.jpg

Ami mindegyik oldalra jellemző, az a teltebb lányok áradata. Nem egy van belőlük, nem kettő, hanem rengeteg. Ami igazán szemet szúró jelenség a képeiken, az az öltözködés, smink és ékszerek. Látszik, hogy drága, de ha nem is feltétlenül drága de legalább túlzóan igényes ruhákban feszengenek olyan sminkekkel, mintha megfejeltek volna egy liszteszsákot, kötelező darab mindenkinél a hatalmas számlapú, fém szíjjal ellátott "én vagyok az úr a háznál" karóra és a mell fölé vagy alkarra tetovált Coelho-s okosságokkal is gyakran lehet találkozni, az egyéb kiegészítőkről már ne is beszéljünk. A legrosszabb "kaszt" a chat-eseké. Borzasztóan önteltek, azt hiszik, hogy ők tojták a spanyol viaszt, a beszélgetések során egyetlen céljuk, hogy lekezelőek legyenek másokkal, de közben persze az igaz szerelmet, megértést és elfogadást keresik. A hozzáállásuk egyetlen oka, hogy rengeteg pasi árasztja el a chateket, akik minden mindegy alapon keresnek szexpartnert és képesek olyan lányok lábai elé leheveredni, akikkel egyébként szóba sem állnának, ha lenne némi önérzetük. Az efféle közeledésnek hála szegény "rossz irányba haladó" lányok úgy veszik, hogy Ők a teremtés csúcsai, így ahelyett, hogy esetleg valódi értéket próbálnának magukból kovácsolni, bevágnak még egy sütit a  nagy ajnározás örömére és továbbra is maradnak egyedül éveken keresztül, minden este a chat előtt gubbasztva. Az efféle "a chaten én vagyok a király" a "buszon rám sem néz senki" kontrasztnak csak még jobban rombolódik az önképük és még nehezebben szakadnak el az online világtól, ahol bár csak virtuálisan, de ők lehetne a "királyok".

2014-08-18-screenshot20140817at11_34_29pm.jpg

Mivel férfi vagyok, így fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül az egy lánynak, hogy a felszín fölött igényes legyen, szép ruhákba járjon, mindig ki legyen sminkelve és tele legyen ékszerekkel, de a lánybarátok elmondásai alapján a 60 ezer forintos átlag "költség" simán jellemezheti ezt a fajta miliőt, ami nem megy el másra, mint egy nem igazán kelendő termék high-end csomagolására.

60 ezer forint, ami nem kis összeg és bizonyára jobb dolgokra is lehetne fordítani, mint a self-marketing. De mire? Hogy lesz valaki eladható, ha nem sminkre, ruhára, ékszerre költi ezt a pénzt? Direkt nem írom, hogy a külsejére. Miért? Azért, mert elkölthetné ezt az összeget a külsejére is. Jelen pillanatban nem ezt teszi. Mindenre költ, csak arra nem. Reggel felveszi az álarcot, hétvégén elmegy a "jelmezkölcsönzőbe" és a bevásárolt cuccok alapján próbál egy elfogadható álruhát ölteni. Ez nem a külsőség, ez puszta megjelenés.

Ha eljutottál idáig Kedves Olvasó és még nem tartasz ott lelkileg, hogy belém akarsz vágni egy kést, akkor elmondom, hogy hogy lehet elkölteni úgy azt a 60 ezer forintot, hogy a vegytisztán a self-marketing és a külsőségek budge-jét erősítse, de azt valóban értékelhető és értékes módon.

Fitness bérlet - 10-15.000 forint

Manapság annyi terem van, mint égen a csillag, ezerféle órával, felszereltséggel és speciális szolgáltatással (pl. női fitness terem, ahova férfiak be nem tehetik a lábukat). Egy normálisabb bérlettel minden nap be lehet jutni és bármelyik órán részt venni, így heti szinten simán meg lehet ejteni 2 súlyzós és 3 kardió-jellegű edzést. Ez egy hónap alatt 20 edzés, mínusz 4-5 kiló, plusz izomzat, jó közérzet és egészségesebb szervezetet jelent.

Fehérjék, carnitinek, vitaminok - 20-25.000 forint

Ha valaki fogyni akar, akkor általában ezt a három táplálékkiegészítő csoportot szoktam nekik ajánlani. Egy normálisabb 2,3 kilós fehérjét már akár 12 ezer forintért is be lehet szerezni (kerüljünk a pink színű "női kiadások", amikben ugyan az van mint a "simában", csak dupla áron!). Egy 100.000-es koncentrációjú folyékony L-Carnitine koncentrátum sem kerül  5-6 ezer forintnál többe és egy igazán jó multivitamin csomagot is lehet venni már 5 ezer forint környékén.

Megfelelő étrend

Ide direkt nem írtam árat, mert a 60 ezer forintos rongyrázás mellett van egy külön kaja költség is, amit némi odafigyeléssel be lehet forgatni úgy, hogy a gyorsétteremláncok menüje helyett egészséges ételek kerüljenek az asztalra. Persze ehhez piacra kell járni főzni kell néha és 20 perccel korábban felkelni, hogy egy normálisat is reggelizni tudjon az ember, de cserébe több vitamint, egészségesebb emésztőrendszert, kiegyensúlyozottabb táplálkozást, nagyságrendekkel jobb alakot és hosszabb életet kap az ember lánya.

Jesszusom, maradt 30 ezer forintom, mit tegyek?

Menj el wellness hétvégére. Ha életmódot változtatsz és nem hülyeségekre költöd a pénzed és arra, hogy elfedd, amit nem akarsz láttatni, akkor minden hónapban egy hétvégét el tudsz menni wellness-ezni, ahol nem csak az új testeddel villoghatsz, de pasizhatsz is és feltöltődhetsz egy hónapnyi darálás után.

Na de mi lesz így a cép ruháimmal, ékszereimmel és a Loreál Párizzsal?

Ha a poszt elolvasása után még felmerült benned ez a kérdés, akkor a válaszunk annyi, hogy: semmi. Vedd meg őket nyugodtan és élj boldogan :)

39531cc3cc28727361803ccec395307a.jpg

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása