Ugrás a tartalomhoz
már. 16. 2016

Pirított rizstészta csirkével

Ha egy kicsit egzotikusabb csirke rizs íz kombinációra vágysz, akkor ezt a könnyen elkészíthető ételt ajánlom! 

48aadeb6-5135-4814-b1d2-fbf26b2bd17d.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g rizstészta 
  • 250 g csirkemell 
  • pirított tészta csirkével alap
  • 10 dkg répa
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet ujjnyi vastagságúra vágjuk, ízlés szerint sózzuk és 2 extra szűz olívaolajon 5-7 percig serpenyőben pirítjuk.
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, majd a csirkemellel együtt további 5 percig pirítjuk.
Rizstésztára forró vizet öntünk és hagyjuk megpuhulni ami kb 5 perc. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a tasak tartalmát és fél dl vizet, alaposan összeforgatjuk, majd az egészet 5 perc alatt készre pirítjuk.