Ugrás a tartalomhoz
már. 31. 2016

Habsüti

Egyszerű, könnyű és diétás.

ac585036-9b45-49de-9898-e67d47906ea6.jpg

Hozzávalók:

- 4 tojás 

- 90 g vaníliás fehérjepor 

- 1 evőkanál vanília aroma 

- 5 dl tej 

- ízlés szerint édesítőszer 

- 40 g kókuszzsír 

Tetejére: 60 g málna, kevés tej, édesítőszer 

Elkészítés:

160 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tetszés szerinti formát (kisebbet, kb. 20 cm x 20 cm-es) bélelj ki sütőpapírral. Most egy hosszúkás, püspökkenyér formában sütöttem.

Válaszd szét a tojásokat.

A sárgákat mixeld habosra az édesítőszerrel. Add hozzá a kókuszolajat és a vaníliát. Keverd kb. 2 percig.

Tedd bele a lisztet vagy fehérjét (vagy vegyesen) és addig keverd, amíg teljesen egységes masszát nem kapsz.

Fokozatosan add hozzá a keményre vert tojásfehérjét. Egyszerre csak a harmadát, majd lassan az egészet forgasd bele a masszába. Kis adagonként add hozzá a tejet, de óvatosan keverd, hogy a tojáshab ne törjön túlságosan. Lehet, hogy egy kicsit hígnak fog tűnni a massza, de ne ijedj meg, szépen össze fog állni.

Ha megvan, öntsd a formába és kb. 60 perc alatt süsd készre, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy alsó rácsra tedd.

Miután kész van, tedd egy tálra és ha kihűlt, mehet rá a málna öntet a tetejére. Egy kevés tejet összeturmixoltam málnával és édesítővel.