Ugrás a tartalomhoz
ápr. 14. 2016

Borjúpaprikás teljes kiőrlésű házi nudlival

Ez nem egy tőlem megszokott kalóriaszegény étel, hanem egy klasszikus magyaros étel, amit igyekeztem diétásabban elkészíteni.

4168ad3e-07a9-4082-b866-7df7c548d7f0.jpg

Hozzávalók:

- 60 dkg borjúcomb
- 20 dkg kókuszzsír
- 5 dl csontlé
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 ek édesnemes fűszerpaprika
- só, bors, 2 db babérlevél, kakukkfű
- 2 ek  zsírszegény tejföl

Galuska:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 tojás
- 2 ek zsírszegény tejföl
- só

Elkészítés:

 A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk. Kókuszzsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.

Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz vörös borral is megbolondítottam, amitől pikáns íze lett.)

Amikor a hús megpuhult, leveszem a tűzről.
A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe. Pár percig főzzük, és amikor a víz felszínére jönnek  a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le.Tetejét díszítjük tejföllel.