Ugrás a tartalomhoz
máj. 16. 2016

Sós palacsinta gazdag feltéttel

A palacsinta szó hallatán a legtöbben az édes palacsintára asszociálnak valami cukros feltéttel, mint pl csoki, lekvár vagy mogyorókrém. A mai receptünkben azonban bemutatjok, hogy miként tudod elkészíteni a palacsintát sósan, extra zöldséges feltéttel, ami reggelire tökéletes energiaforrást jelenthet majd számodra. 

0df02eeb-9f21-4163-abb6-f9b00c7a7311.jpg

Hozzávalók:

  • 10 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só 
  • 1 tojás
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2,5 dl kefír
  • zsírszegény sajt

Elkészítés:

A felhevített olajon pároljuk puhára a zöldséget csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott sonkát, hogy átmelegedjen. Ha levet engedett, akkor azt öntsük le róla.

A liszteket keverjük el a sóval meg a szódabikarbónával. A tojást kicsit verjük fel, és öntsük a liszthez az olajjal meg a kefírrel. Lazán keverjük el.

Sütőt melegítsük elő 180 fokra, sütőpapírra tegyük a tésztát, 15 perc múlva tehetjük rá a zöldséget és a sajtot, mehet vissza a sütőbe 5 percre, míg ráolvad a sajt.