Ugrás a tartalomhoz
máj. 19. 2016

Rakott spárga

Hozzávalók:

  • 500 g zöldspárga
  • 400 g csirkehús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • zsírszegény sajt tetejére 

img_1324.JPG

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.

Egy hőálló tálat kiolajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga és újabb hús. Tetejére kevés sajtot reszelünk.

2c346e60-189c-42fc-a24e-7dd894be1782.jpg

180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük