Ugrás a tartalomhoz
máj. 19. 2016

Termékteszt: ActivLab Protein Breakfast

"Reggelizz egyedül, ebédedet oszd meg felebarátoddal, vacsorádat add oda ellenségednek" tartja a kínai mondás, ami szerencsére ránk, testépítőkre nem igaz. A kiadós reggeli ugyan úgy része a napi zabálásnak, mint a kazeinnal jól megrakott lefekvés előtti harmadik vacsora. A kérdés persze mindig az, hogy mit együnk reggelire? Vannak, akik a fehérje-zabpehely kombóra, vannak akik a sonka és zöldség hegyekre esküsznek és vannak, akik annyira lusták, hogy inkább előre elkészített mixeket tolnak be ébredés után az arcba, na ez a cikk Nekik szól! :)

activlab_protein_breakfast.jpg

A GymBeam jóvoltából a cseresznye-joghurt ízesítésű 1 kilós doboz landolt nálunk, ami 10 adagot tartalmaz, már ha betartjuk a 100g / reggeli adagolást, amit ha megnézzük az összetételt nem is igen szükséges túllépnünk:

Összetétel 1 adagra (100 gr) vonatkozóan:

Energiaérték    1577,4 kJ / 371,8 kcal
Fehérje            21,9 g
Szénhidrátok    66,1 g
Zsírok              2,2 g
Magnézium      120 mg
Guarana          100 mg (ebből koffein 22 mg)

Állag: A bekeverése borzasztó egyszerű, se turmixot, se shakert nem igényel, egy sima kanállal egy nagyobb pohárban (2 dl víz hozzáadásával) szépen elkeverhető, nem lesz se csomós, se szétváló, viszont kap egy érdekes, némiképp nyákos állagot, amihez idővel nem árt hozzászokni. Ami még fura volt számomra az az elegyben úszkáló puffasztott rizs darabok, amikből ahhoz, hogy kanállal együk kevés van, ahhoz, hogy igyuk viszont sok. Két kanalazás után inkább megittam, amúgy sem volt korán reggel ahhoz kedvem, hogy félkómásan bebébipapizzam magam a hideg konyhakövön állva.

20160519_074939.jpg

Íz / szag: Az ízválasztásnál igyekeztem kerülni a csokoládét, mert mindenből csokoládésat iszom szinte és gondoltam jól jöhet némi változatosság. A cseresznye-joghurt így utólag kicsit bevállalósnak tűnt, de mivel anno a Scitec ProLong epres ízét nagyon szerettem, gondoltam ebből sem lesz gond. Egy kicsit azért lett. Már a vízzel egyelőre nem bekevert por szagából is sikított az E betű és a különböző mesterséges ízanyagok és ez a víz hozzáadása után csak rosszabb lett. Ízre az egész olyan, mint a 80'-as évekbenn kapható jégkrémek cseresznye-meggy szekciója. Alapvetően nem gázos egyébként, ha ilyen ízű joghurtot kapnék a boltban simán megenném, valószínűleg csak azért kontrasztosabb az ActiveLab reggelire, mert láttam, hogy porból volt előtte, így az agyam kapcsolt némiképp finnyásabb módba.

Hatás: Attól függetlenül, hogy a zab engem borzasztóan telít itt nem éreztem ilyen hatást, simán tudtam volna enni még valamit a turmix lenyomása után, viszont 11-ig nem éheztem meg (fél 8-kor ittam) de az ebédnek már volt hely, úgyhogy nyugodt szívvel mondhatom, hogy jó megoldás lehet a reggeli kiváltására. A 22 mg koffein viszont nem igazán tudott beindítani, aminek az is lehet az oka, hogy a Hot Blood-ot használom évek óta, ezért nem nagyon mozdul meg a szívem 100 mg koffein alatt.

Ár: Jelenleg akciósan 3090 forintba kerül, ami 309 forintos reggelenkénti ár mellett egész elfogadható (főleg ha eddig 400 forintos parizeres zsemlékkel nyugtatta a gyomrát reggel az ember). Ha magunknak kutyulnánk be "okosba", akkor se nagyon jönnék ki kevesebből, úgyhogy az összetételét tekintve abszolút megéri az árát.

20160519_075106.jpg

Összegzés: Aki a gyors reggelik híve és nem szeretné a "még 5 perc" alvást a konyhára áldozni, annak kitűnő választás lehet az ActivLab Protein Breakfast, főleg a jelenlegi akciós árának köszönhetően. Az ízvilágot kicsit szokni kell de összességében jobb íze van, mint az átlag gyúrós termékeknek. Személy szerint nagyon várom, hogy elfogyjon és kipróbálhassam a csokisat, főleg, hogy ez a termék sokkal könnyedebb, mint a hasonló célra készített, zabkorpával telített termékek. A felhasználásban ugyan 2 dl vizet írnak, de vállalkozó kedvűek megpróbálkozhatnak egy kicsit kevesebb tejjel, így könnyen elérhető lesz az igazi joghurtos állag, főleg, ha előtte 1-2 órát pihenni is hagyjuk a hűtőben.

süti beállítások módosítása