Ugrás a tartalomhoz
máj. 20. 2016

Mangós csirke bulgurral

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg mangócsatni
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db egész fahéj
  • 0,7 dkg curry
  • 0,7 dkg őrölt kömény
  • 1 csipetnyi cayennebors-pehely
  • olívaolaj
  • bors

f077f401-ecbe-4983-aa40-f12ce1bb8657.jpg

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk.A mangócsatnit, a curryt, az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk. 

A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük. 

A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet. 

A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.

A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.