Ugrás a tartalomhoz
máj. 24. 2016

Minden mentes epres süti

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje 
  • 40 g vaníliás protein 
  • édesítőszer
  • pár szem eper 

dc9521d4-bc64-4f80-a5b5-69a0f700530a.jpg

Elkészítés:

A sütőt melegítsd 150 fokra.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, közben add hozzá az édesítőt.

A habot - 3 kupacot kialakítva - kanalazd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tedd be a sütőbe. 

Sima alsó-felső sütést használj, ne légkeverést. 5 perc után vedd le a hőt 120-130 fokra, a továbbiakban ezen a hőfokon szárítsd tovább a habcsókokat.

Kis vízzel keverd ki a proteinport. Én magam úgy díszítettem, hogy egy szint habcsók, rá kis öntet és pár felvágott eper, utána újra egy habcsók és rá az öntet stb.