Ugrás a tartalomhoz
jún. 01. 2016

Sült spárga serrano sonkával

Hozzávalók:
- 6 szelet serrano sonka
- 12 szál zöldspárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
7c7cff86-2c92-4732-a8f6-bd84a97b5de4.jpg

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kevés olajat teszünk a sütőtálba, amiben a spárgák egymás mellé fektetve is elférnek. A sonkaszeleteket hosszában kettévágjuk.

A spárgát meghámozzuk, levágjuk a fás végét. A szálakat egyenként belecsavarjuk egy-egy sonkaszeletbe, oly módon, hogy a spárgafej kilógjon. A begöngyölt spárgasípokat egymás mellé fektetjük a sütőtálon, és beecseteljük a maradék olívaolajjal. Tengeri sóval és borssal ízesítjük.

A spárgát az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük a spárga vastagságától függően: át kell sülnie, ugyanakkor maradjon ropogós.