Ugrás a tartalomhoz
jún. 04. 2016

Kakaós csiga

Mindig is nagyon szerettem a kakaós csigát így kitaláltam, hogyan lehetne nem olyan hizlaló, proteinben gazdag és finom is! Az eredmény várakozáson felüli lett! 

27241373-6924-4515-a6a9-5f52bd406ca4.jpg

Hozzávalók:

  • 60 g zabliszt
  • édesítőszer
  • csipet só (0,5 g)
  • 1 g szódabikarbóna
  • 70 g langyos víz
  • 2 db szoba hőmérsékletű M-es tojás

Töltelék:

  • zsírszegény kakaópor
  • édesítőszer
  • csokis proteinpor

Elkészítés:

 A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé.

A tésztát liszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki.

Ezután egyenletesen szórjuk rá az édesítővel kikevert kakaóport és szorosan tekerjük fel, majd vágjunk belőle kakaós csigákat.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük készre: 190 fokon, 20 perc alatt.