Ugrás a tartalomhoz
jún. 05. 2016

Körtés karamellás süti

Íme egy liszt és cukormentes nagyon ízletes sütemény! 

c9fe1155-e3c3-4d4b-af71-7f7a5ef7ea52.jpg

Fehérjepiskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. zabpehelyliszt
  • 20g vaníliás fehérjepor
  • 1 kk. sütőpor
  • 5 ek. víz
  • 2 ek. édesítőszer
  • 1 db körte

Ebből Lesz a krém:

  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 2 dl szójatej (de ez természetesen kiváltható vízzel vagy másfajta tejjel)
  • 2 ek édesítőszer

Elkészítés:

Négy tojásból piskótát sütünk. Azaz a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a vizet. Eközben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összekeverjük a sárgájából készült masszához (figyeljünk, hogy ne törjük nagyon össze a habot).

A körtét botmixerrel aprítom, majd a kész tésztánkhoz adjuk. 175 fokon 20 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.

Miután kisült félrerakjuk és elkészítjük a pudingos krémet. A pudingot vízzel, tejjel és édesítőszerrel (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük, és a már önthetjük is rá az elkészült piskótatésztára.