Ugrás a tartalomhoz
sze. 01. 2016

Mézes-mustáros csirkemell

Mi férfiak szeretjük az egyszerű, de nagyszerű dolgokat. A mézes-mustáros csirkemellet kétféle képpen készíthetjük el: ha aprólékosabbak akarunk lenni, akkor a pácot mustárral és akácmézzel készítjük, de ha kevés időd van, vagy edzés után akarsz bedobni valamit, akkor a pácoláshoz használhatsz konyhakész mézes-mustáros fűszert. Én ezúttal utóbbival dolgoztam és állíthatom, hogy a végeredmény így is igen finom lett, pedig mindösszesen 30 percet töltöttem a konyhában. 

dscn6058.JPG

Egy lábedzést követően nem árt emberesebben visszatölteni, ezért a köret nem saláta, hanem az örök klasszikus, rizs lesz. 

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell filé
  • 2 marék rizs
  • zöldségek

Páclé hozzávalók:

  • 4 dl sovány tej
  • 15 g mézes-mustáros fűszerkeverék

vagy

  • 2 k.kanál mustár
  • 1 k.kanál akácméz
  • 2 dl sovány tej

Ha ezt a páclevet választod akkor vedd figyelembe, hogy a mustár és az akacméz miatt kevésbé lesz diétás az étel, de egyszer érdemes kipróbálni, mert még pikansabbá és zamatosabbá varázsolja a húst. 

Elkészítés:

Fogjunk egy tálat és adjunk hozzá annyi tejet, amennyi bőven ellepi a csirkét. Adjuk hozzá a fűszert, keverjük össze és hagyjuk állni hűtőben minimum 1 órát. Nincs más dolgunk, mint lassú lángon kisütni a csirkét és elkészíteni a szószt, amivel nyakon tudjuk önteni a húst. Ehhez a kimarad páclét fogjuk használni, pontosabban csak az 1/3 részét, amit összeturmixolunk egy kevés natur joghurttal. 

dscn6061.JPG

Jó étvágyat mindenkinek! :)