Ugrás a tartalomhoz
jan. 29. 2017

8 egyszerű egészséges szokás

Minden év elején jönnek a fogadalmak, és ahogy telik az idő egyre nehezebbnek tűnik betartani, pedig van pár olyan egyszerű szokás, melyek segítenek elérni a hosszú távú céljaidat ebben az évben!

Az emberek gyakran hiszik azt, hogy nagyon szélsőséges dolgot kell tenniük, hogy elérjék céljaikat, de valójában ennek az ellenkezőjéről van szó. Gondoljunk bele, egyszerű, hatékony szokások beépítése a mindennapi életbe sokkal egyszerűbb, mint a lehetetlen vállalások, végletek alkalmazása.

 healthy-habits.jpg

Íme, 8 egyszerű szokás:

1. Mindig tarts egy kis zacskó mandulát a táskádban

Soha nem tudhatod mikor lesz egy kis nasira szükséged. Ha úgy alakul, és éhes leszel, hogy ne hozz rossz döntést, legyen nálad egy adag mandula, vagy dió a táskádban. Gyors, egyszerű és egészséges.

2. Ha kocsival jársz, akkor parkolj a bejárattól távol

Nem csak extra kalóriákat égetsz a sétával, amit a kocsi és a bejárat között teszel meg, de megkíméled magad a felesleges stressztől, amit a közeli parkolóhely utáni harc okozhat.

3. Mielőtt lefekszel, vagy reggel egyből felkelés után csinálj 10 sajátsúlyos guggolást

Mindössze 12-20 másodpercet vesz igénybe ez a napi rutin. Figyelj a helyes kivitelezésre, a hátad legyen egyenes, a térded ne kerüljön a bokád elé, lábszárad 90 fokot zárjon be a talajjal. Kezdetben először érdemes leülni az ágyra, majd lendületvétel nélkül felállni.

4. Minden héten tegyél a fürdőszoba tükörre valami pozitív mantrát

Írj ki magadnak olyan pozitív gondolatot, minden héten újat, ami inspirál arra, hogy kitarts az úton amit elkezdtél. Szükséges az agyadnak is, hogy pozitív megerősítést kapjon, ez ugyanolyan fontos, mint a szervezetünknek az étel.

5. Egyél sok zöldséget

Teljesen mindegy milyen diétát követsz, nyugodtan egyél zöldségeket. A zöldségek magas rosttartalmúak, megakadályozzák a túlevést, segítenek, hogy egészséges, karcsú legyél.

6. Sütés közben rágózz

Szeretek sütni, egészséges recepteket próbálok ki, sütés közben az ember szívesen kóstol, ezért sütés közben rágózom, hogy a felesleges kalóriákat elkerüljem.

7. Főzés közben legyen a kezed ügyében szeletelt zöldség

Főzés közben könnyű nassolni, hiszen a finom illatok erre késztethetnek. Hogy a felesleges kalóriákat elkerüljük, szeletelj fel paprikát, uborkát vagy zellert és tedd a pultra, kézközelbe.

8. Tedd le a kütyüket a kezedből evés közben

Olyan világban élünk, ahol folyamatosan kapcsolatban vagyunk a külvilággal. Evés közben tévézünk, netezünk, vagy éppen Facebook-ozunk és mindeközben többet fogyaszthatunk az ételből. Mindez arra vezethető vissza, hogy a szervezet természetes jeleire nem tudunk figyelni, mert más köti le a figyelmünket. Szánj időt az étel élvezetére. A külvilág erre a rövid időre való kikapcsolása nem csak extra kalóriákat spórol, de egészséges is.

süti beállítások módosítása