Ugrás a tartalomhoz
jan. 26. 2014

Arnold sikerének valódi titka: a szteroidkúra

Léteznek olyan kérdések, amelyeknek megválaszolását egy bizonyos idő után, már nem érdemes tovább firtatni. Ilyen téma a híres sportolók doppingolása, esetünkben a testépítők szteroid kúrái. Egy utolsó kört azért még megér, hogy tisztázzuk, profi szintek miként mennek a dolgok.

PumpingIron1.jpg

Pár külföldi oldal cikkezett már Schwarzenegger szteroid kúráiról, azonban ezt valamiért a magyar portálok előszeretettel kihagyták a listáikról. Ugyan mi is több ízben foglalkoztunk már Arnold életéről, munkásságáról, melyek igen nagy motivációs erőt adtak nekünk és sporttársainknak, mégis úgy vélem az igazsághoz hozzá tartozik Arnold szteroid kúrája, ami nagyban hozzá járult a 7x-es Mr. Olympia címéhez. És most nem az a cikk következik, amelyben megkérdőjelezném Arnold eredményeit. Arnoldnak kiemelkedően jó volt a genetikája, kiemelkedő volt az edzés iránti megszállottsága és borzasztóan sok energiát rakott a testépítésbe, ami nagyban előrevitte a sikerben, de sajnos csodák nincsenek.(A RESPECT tehát jár) Akinek van némi rálátása a profi testépítésre, az minden bizonnyal azt is tudja, hogy az anabolikus szteroidok használata nélkül egy ilyen rangos címre, mint a Mr. Olympia, még a kvalifikáció sem lehetséges. Nekik határokon túl kell teljesíteniük. Arnold titka tehát a döbbenetes genetikai adottsága, az edzés iránti elkötelezettsége, támogatói és nem utolsó sorban a szteroid. Ezt pedig egy idő után, már Ő sem rejtette véga alá, a Pumping Iron című dokumentumfilmjében maga nyilatkozik és vallja be a szteroidok használatát: 

A következő táblázatban pedig olvashatjátok Arnold állítólagos kúráját. Előtte viszont fontos leszögeznem, hogy a bodybuilding.blog.hu teljes mértékben elutasítja a doppingszerek használatát. Mindenkinek szabad akarata és döntési joga van. A saját kezetekben van, hogy milyen káros szerekkel gyorsítjátok az izomnövekedést. Mint, ahogy az is, hogy vállaljátok az esetleges következményeket. Mi természetesen 100%-ban NEM támogatjuk a szteroidok használatát, a táblázat csak információként és rálátásként szolgál Arnold Primoblan, Deca és Dianabol „turmixára”.

arnold.JPGAz arnold ciklus forrása elérhető: http://www.evolutionary.org/

süti beállítások módosítása