Ugrás a tartalomhoz
máj. 13. 2014

10 indok, amiért a szex az egyik legjobb edzésforma

A testépítés mellett rengeteg edzésforma van, ami átmozgatja a testet és a lelket, de az emberek nagy százaléka egyikre sem tudja rávenni magát, a szex viszont biztos, hogy az a mozgásfajta, amire mindenki kapható, úgyhogy soron következő cikkünk a lustáknak megnyugvást, a sportembereknek pedig egy nagy pluszt fog hozni a mindennapjaiba. Már ha szexel eleget.

1. A szex kiválóan égeti a zsírt

Minden egyes szexszel töltött percben 5 kalóriát éget el a szervezet, úgyhogy egy egy órás menettel már egy Óriás Túró Rudinak megfelelő kalóriamennyiséget is elpusztíthatunk. Aki ezt kevesli az természetesen belehúzhat, vagy csinálhatja 2 órán keresztül is. Megjegyzendő, hogy egy 1 órás testépítő edzéssel ez a kalóriamennyiség a háromszorosára növelhető, persze az nem feltétlen lesz annyira szórakoztató.

11-sex-burns-calories-makes-you-more-fit-health-benefits-of-sex.jpg

2. Megszabadít a stressztől

Szex közben endorfin és oxytocin szabadul fel, ami adott pillanatban rendkívül boldoggá varázsolja a felhasználókat és kutatásokkal azt is bebizonyították, hogy nem csak pillanatnyi felüdülést okoz, hanem már hosszabb távon is segíti az ember fiát abban, hogy könnyebben kezelje a stresszes szituációkat. A behatások közben termelődött plussz tesztoszteron pedig jól jön majd a teremben.

10-sex-relieves-stress-health-benefits-of-sex.jpg

3. Csökkenti a fájdalmat

A stressz kapcsán már írtuk, hogy endorfin és oxytocin szabadul fel, ami nem csak boldogságot okoz, de természetes fájdalomcsillapító hormonok is, úgyhogy ha az aspirin-ért szeretnétek nyúlni, inkább a társatokat markoljátok meg :)

9-sex-relieves-pain-health-benefits-of-sex.jpg

4. Csökkenti a vérnyomást

Kutatásokkal bizonyították, hogy akik rendszeres szexuális életet élnek, alacsonyabb vérnyomással is rendelkeznek az átlagnál.

8-sex-reduces-blood-pressure-health-benefits-of-sex.jpg

5.  Csökkenti a szívroham kockázatát

A mozgásnak és a felszabadult hormonoknak hála a szív is jobban teljesít, így legalább 50%-kal megelőzhetőek a szívvel kapcsolatos problémák. Arra figyeljünk, hogy az esetleges sanyarú szexuális életünk mellett ne ugorjunk bele a sűrűjébe, hanem szépen, fokozatosan csapjunk bele a lecsóba és hetek alatt vigyük fel a számokat heti 1-2-ről akár 4-5-re is. Rossz hír egy másik kutatás: Az idősödő korosztályba tartozó férfiak több, mint 40%-a hal meg szívroham, vagy infarktus következtében, miközben egy fiatalabb hölggyel csalja meg épp az asszonyt, úgyhogy az sem mindegy, hogy kivel és mennyire stresszes körülmények között csináljuk. :(

7-sex-reduces-risk-of-hear-attack-health-benefits-of-sex.jpg

6. Jobban lehet utána aludni

Megint csak a felszabadult hormonok miatt. A reggel szexelő típusoknak ez nem lehet valami jó hír. :(

6-sex-improves-sleep-health-benefits-of-sex.jpg

7. Fiatalíthatja a bőrt

A szex közben egy bizonyos DHEA nevű hormon is termelődik, amit a mellékvesekéreg állít elő. Ahogy idősebb lesz az ember, ennek a hormonnak a termelése is lecsökken, úgyhogy egy kis lepedőhuszárkodással (vagy némi táplálékkiegészítővel) ezt is helyre lehet hozni. Egy darabig.

4-sex-makes-you-look-young-health-benefits-of-sex.jpg

8.  Csökkenti a prosztatarák kockázatát

Kutatások bizonyították, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek havonta legalább 21 orgazmusuk van, kevésbé fogékonyak a prosztatarák kialakulására. Jó hír a párral nem rendelkező férfiaknak, hogy ezt egy matyizással is ki lehet váltani, a lényeg, hogy ürüljön, aminek ürülnie kell.

3-sex-may-reduce-risk-of-prostate-cancer-health-benefits-of-sex.jpg

9. Erősíti az immunrendszert

A szex hatására a szervezet nagyobb mennyiségű antitestet állít elő, melyek szerepe a szervezetben a kórokozók elleni küzdelem. Minél több antitest, annál ellenállóbb szervezet, úgyhogy ha lehet választani az antibiotikum, vagy a szex között, mindenképpen, az antibi, izé, a szexet válasszátok!

2-sex-strengthens-immune-system-health-benefits-of-sex.jpg

10. Növeli a libidót

Evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy aki már jó ideje parlagon hever és olyan alacsonyan van az ösztrogén / tesztoszteron szintje, hogy egy bikinimodell verseny videó sem tudja meghatni, ideje, hogy erőt vegyen magán és egy kis EÜ szex után nézzen, ami nem csak helyre fogja tenni a lelkivilágát, hanem beindítja a gépezetet is. Az élmény persze partnerfüggő, úgyhogy szánjuk rá megfelelő időt az alany keresésére, hogy tényleg beolajozza a gépezetet és ne csak még jobban eldugítsa.

health-benefits-of-sex.jpg

 

 

süti beállítások módosítása