Ugrás a tartalomhoz
sze. 10. 2014

Arcok a háttérben: dühös Pete

Az arcok a háttérben sorozatunkban olyan ismert, vagy kevésbé ismert személyeket kívánunk bemutatni, akik sokat tettek a testépítésért, sportért és az egészséges életmódért úgy hogy közben nem profi sportolók, nincsenek rivaldafényben folyamatosan. Mégis végzik a maguk dolgát és rengeteg ember életét változtatják meg nap mint nap a példamutatásukkal, tanácsaikkal.

 

A legelső ilyen mindjárt ki is lóg egy kicsit a sorból, azzal, hogy nem igazán a testépítés népszerűsítése a célja, de mindig oda lyukad ki, hogy enélkül a sport nélkül ma nem lenne ott ahol tart és nem tudná azt csinálni amit szeret. Ő Peter Czerwinski, azaz Furious (dühös) Pete.

 

Fork_Pic_-_High_Res.jpg

Pete 1985 November 30-án született Kanadában, lengyel felmenőktől. Szülei komoly egészségügyi problémákkal küzdöttek, részben emiatt is anorexiás lett, 2002-re odáig jutott, hogy a 185 cm-es magassága mellett csupán 54,5 kilogrammot nyomott (megjegyzem nekem ez ment anorexia nélkül is napi 3 pizza mellett) és kórhába került kórós alultápláltság miatt. Az itteni kezelések és tréningek során került kapcsolatba a súlyzós edzéssel. Ahogy kezdet rend lenni a fejében és az edzések hatására sikerült figyelemre méltó fizikumot felépítenie és két évvel később már ő maga segített hasonló embereknek a saját példáján keresztül.

 

 A pont, amikor lényegesen megváltozott az élete elmondása szerint akkor volt, mikor barátaival elment egy étterembe reggelizni és többen egy „linebacker” (védőjátékos az amerikai futballban) nevű ételt rendeltek, ami minden lehetséges reggeli ételből tartalmazott két adagot. Pete végzett vele először és ekkor tűnt fel a többieknek, hogy milyen gyorsan képes hatalmas adag kaját eltüntetni magában. Megkérdezték az étteremben, hogy mennyi a rekord, a válasz az volt, hogy két linebacker egy óra alatt. Pete négyet kért...

 

hot-dog_-_Copy.jpg

 

Innentől kezdve rengeteg evő versenyen vett részt, sokat szervezett is, hihetetlen evési világrekordokat döntött meg, 6 Guinness rekordot tart jelenleg is és járja a világot folyamatos kihívásokat keresve.

Ami miatt ő itt szerepel az nem az evési képessége, mivel amit ezen a téren leművel az minden csak nem tiszta és egészséges. De ahhoz hogy idáig eljusson, abban a súlyzós edzés segítette, ennek a látható eredménye motiválta nap mint nap. Mai nap is a videóbejegyzéseiben rendszeresen szerepelnek az edzései, járja a világot, nyilatkozik, interjúkat ad és népszerűsíti a sportot, teljesen hitelesen hiszen jelenleg a súlya 105 kilogramm körül mozog és ehhez 20% alatti testzsír százalékot tud felmutatni. Rendszeresen szokott együtt edzeni jelenleg is aktív, profi testépítőkkel (DLB, Kali Muscle, Antoine Vaillant, CT.Fletcher) ezzel is népszerűsítve ezt a tevékenységet.

 

Fizikuma miatt sokan támadják is, hogy tényleg naturál módon érte-e el a mostani állapotot, hiszen Arnold is ugyanekkora súllyal és magassággal lett Mr. Olympia. A táplálkozási szokásaiból is az jön le, hogy irdatlan mennyiségű kalóriát fogyaszt el naponta és mégsem hízik el, ez is furcsa lehet, valamint az is, hogy néhány év alatt 50 kiló tiszta izmot pakolt fel magára. Az igaszságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, de nem is érdekes, mert egy annyira hiteles jópofa srácról van szó, hogy csak azt tudjuk neki kívánni, hogy így tovább!

süti beállítások módosítása