Ugrás a tartalomhoz
okt. 04. 2014

A kövér férfiak jobbak az ágyban, mint a testépítők?

Egy törökországi tanulmány szerint igen, amelyben arra is utalnak, hogy a nagyobb súlyfelesleggel rendelkező férfiak átlagosan több szeretőt tartanak, mint a fittebb, izmosabb férfiak. Azonban van pár bökkenő a kutatásban, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül és némi magyarázattal valamint újabb hipotézissel kiegészítve kiderül, hogy ez az erény nem is olyan nagy előny.

TLC2.jpg

Minta: 200 férfi.

Kövér férfiak teljesítménye: 7,3 perc

Az izmos férfiak teljesítménye: 1, 48 perc

Török H1(hipotézis): A kövér férfiak tovább bírják az ágyban, mint a fittek.

A török kutatás mintája tehát 200 férfit vesz alapul, ami már önmagában sem sok, és amikor ilyen alacsony mintát vizsgálunk megkérdőjelezhető annak hitelessége. További információk szerint pedig, a mintában lévő férfiak fele valamilyen módon kezeli a meglévő szexuális zavarát. Ez kiterjedhet gyógyszeres kezelése (impotencia) vagy akár egyszerű pszichológia problémákra (önbizalomhiány).  Ezzel az információval ugyan sokat nem tudunk kezdeni, de ha megnézünk egy korábbi kutatás eredményét, ami a BMI-t veszi alapul és ugyancsak 200 férfit vizsgál, már korai magömlés gyakoriságára, akkor kiderül, hogy itt is a magasabb BMI-vel rendelkező férfiaknál fordult elő kevésbé a korai megömlés.

fatnlittle.jpg

Az eredmény: Higazolva, tehát a kövér férfiak tovább bírják az ágyban a fittebbeknél.

B2 H1(hipotézis): a török tanulmány hiányos.

Ezen a ponton most már valóban azt hinné az ember, hogy komoly hízókúrába kellene kezdenie. De mielőtt ez megtörténne, leleplezem a fenti kutatás és a BMI-s tanulmány hiányosságait. A kövér férfiak azért bírják jobban elhúzni az ejakulációjukat, mert magasabb az ösztradiol szintjük, ami egy női nemi hormon. Ha pedig az embernek magasabb az ösztradiol szintje, akkor tovább képes késleltetni az orgazmust. A kutatás tehát ilyen formában helytálló lehet, viszont azt az egyetlen ám igen fontos tényt nem veszi figyelembe, hogy a fittebb férfiak szebb szeretőt vagy élettársat választanak, ami már önmagában sem elhanyagolandó a szexuális együttlétek alkalmával. Ha pedig még tovább gondoljuk a dolgot rájövünk, hogy amíg egy kövér férfinak igazi kihívás és megterhelő fizikai verejtékes meló lehet egy 7 perces együttlét is, addig egy fitt férfinak csak egy edzés után levezető kardiós extra élvezet. Nem szól a tanulmány a nők elégedettségi szintjéről sem és arról sem, hogy egy nap folyamán hány fordulós bevetésre képes a fitt és a túlsúlyos férfi. Így a poszt végre - egyéb kutatási eredmények híján - eljutottunk oda, hogy mérlegeljünk ezen eredmények alapján: minőség vagy mennyiség?  Egy Suzuki is többet megy full tankkal, mint egy Ferrari, de te melyiket vezetnéd szívesebben?

1_1.jpg

Ezután már mondanunk sem kell, hogy a török hipotézist elvetettük, megtartva a nullhipotézist és a B2, tehát saját hipotézisünket, ugyan kutatás nélkül, de igazoltuk. :)

süti beállítások módosítása