Ugrás a tartalomhoz
okt. 24. 2014

Az Alli diéta

Régóta tervezem már, hogy egy pár diétáról megmondjam a véleményem. Ez biztos sok embernek nem fog majd tetszeni, de egyet lassan meg kellene tanulni, nincs csodaszer, vagy csodamódszer, csak a kitartás és a kemény munka, ami eredményre vezethet.  Menjünk akkor sorban:

Alli-diet-pills.jpg

Alli diéta

Ez a diéta egy Alli nevű fogyasztószer használatán alapul. Ehhez írt egy könyvet Caroline Apovian, aki a Bostoni Egyetem Orvosi Központjának Súlymenedzsment Központját igazgatja. Bár a könyv inkább a kalória bevitelre fókuszál, nem annyira a „csodaszerre”.

Az Alli fogyasztó tabletta elméletileg megakadályozza a zsír lerakódását, viszont ha nem tud lerakódni, akkor valaminek történnie kell vele. Erről az alábbiakat írja a hivatalos weboldal:

„Tapasztalhatja, hogy alkalmanként sürgősen kell wc-re mennie. Amíg hozzá nem szokik a kezelés mellékhatásaihoz, addig javasoljuk sötét alsónemű viselését és mindig hordjon magánál tartalék ruházatot, ha dolgozni megy.”

„Rendszerint nem fog felfúvódást tapasztalni az Alli használatakor, azonban ha mégis, akkor a fürdőszoba a legjobb hely.”

Király! Én is ki akarom próbálni!

Egyébként ha minden igaz, akkor az Alli hatóanyaga egy orlistat nevű hatóanyag, amit egy időben a Európai Gyógyszerügyi Hivatal (European Medicines Agency, EMA) is vizsgált a tapasztalat májkárosodások miatt.

 A diéta lényege, hogy a kalória bevitelt alacsonyan kell tartani, az első fázisban a bevitt kalória 15%-nak kell zsírból származnia, a második fázisban 20%, a harmadikban 30%.

Összefoglalva

A diéta valószínűleg működik, mert kalória deficiten alapszik. De minek ehhez egy bogyót szedni még, amitől ráadásul lépten, nyomon össze fogjuk magunkat csinálni? Ha rám hallgattok, megvárjátok a többi diétát és nem ragadtok le ennél.

süti beállítások módosítása