Ugrás a tartalomhoz
nov. 24. 2014

A káposztaleves diéta

P. Dániel volt kollégám bölcs mondását idézve: „Mindig van lejjebb”. Nos, ez a diéta az egyik kedvencem. Ha Darwin-nak lett volna ráhatása a dolgokra, akkor a diéta nem csak az izomzatra és a zsírsejtekre hatna, hanem az agysejtekre is. Így a természetes szelekció kiszűrné a divatdiétázók nagy részét. Sajnos ez nem így van és ráadásul a népek, mint valami felbőszült szekta nyomják az okosságukat, hogy minden diéta sz@r, de az ő módszerük az mindenre jó, ráadásul nem kell a kalóriákat számolgatni, azt eszel és annyit, amennyit csak akarsz, DE…. Mindig jön az a qrva de, mert nincs olyan, hogy zabálunk bármit kedvünkre és mégis egyszer csak kifigyelnek a kockák maguktól a hasunkon. Nos, hát az ilyen agyatlanoknak lett kitalálva a káposztaleves diéta.

cropped-header.jpg

Az alapötlet nagyon alapos megfontolás után születhetett meg, mégpedig, hogy a legtöbb diéta azt mondja, hogy csökkentsd valamelyik makronutrienst a három közül és az majd jó lesz neked. Legtöbbször a szénhidrát vagy a zsír az ellenség, de van olyan idióta is aki a fehérjét szelektálja ki. Nos, hát a káposztaleves diéta nem sz@rozik, mindent megvon tőled. Nem kell kalóriákat számolgatni, mert nem is viszel be. Mert mi van egy tányér káposztalevesben? A kanál. (Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de például nálunk itt a menzán mindig Kinder meglepetés leves van. Mindig találok benne valami meglepit, egy tejfölös doboz tetőt, dörzsit, csavaranyát és más szerves maradványokat.) Van már egyébként kapszula, tabletta, kivonat, sűrítmény és minden más is, ha folyadékot sem szeretnél bevinni, vagy csak lusta vagy annyit lapátolni az arcodba.

Cabbage.jpg

Szóval a képlet egyszerű, egyél káposztalevest, amennyit beléd fér, de mást ne nagyon, esetleg egy kis zöldséget és gyümölcsöt az elején. Ha viszont túléled az első pár napot, akkor már kaphatsz egy kis húsit is. Szigorúan tilos viszont a diéta ideje alatt bármi táplálót fogyasztani. Ha jól csináltad, akkor a hét végére 5-10 kiló mínuszban leszel. Az volt a célod, akkor ez mégis a te diétád, de ha zavar, hogy zsírosabb lettél, viszont rengeteg izmot és vizet vesztettél, akkor talán mégsem. Azt javasolják, hogy ne csináld egy hétnél tovább. Nem azért mert elfogysz, hanem mert éhen fogsz halni és mindenféle bajod lesz az alultápláltság miatt. Meg aztán rá is jöhetsz, hogy ez egy átverés és egy hét után nem fogsz tovább fogyni, vagy ha mégis, akkor az már totális leépülés. Azért most megennék egy jó káposzta levest, kis füstölt husival feldobva, jó fűszeresen. Ah!

süti beállítások módosítása