Ugrás a tartalomhoz
feb. 16. 2015

A Slim Fast diéta

A diéták jönnek, mennek. Azonban van néhány közöttük, ami évtizedekig fent tud maradni. Ilyen a Slim Fast is, hiszen elődjével együtt már nagyjából hatvan éve a piacon van, és bár az internet térnyerésével hirtelen megsokszorozódott jobbnál jobb módszerek száma, a SF még mindig itt van, elérhető. Akkor ez lenne az évszázad diétája? Nézzük meg miben tud többet a többiektől:

slim-fast-journal-notebook-dieters-diet-nutrition-book-recycled-spiral-1500x1125.jpg

Az alap feltevés itt is az, mint mindenhol máshol, azaz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz, akkor fogyni fogsz. És jé, ez mindig működik! Akkor mitől más ez? A hozzá tartozó üzleti modelltől. Mióta a Coca-Cola megszületett, rengeteg más üdítőitalt dobtak piacra. Volt köztük, ami egészségesebb volt mint a Coca-Cola, és biztos volt, ami finomabb, vagy olcsóbb volt. Azonban a vállalkozás, ami mögött áll, az nem engedte, hogy bárki kiszorítsa a piacról. Itt is nagyjából ez a helyzet. Nincsenek csodák, ha nem eszel elég kalóriát, akkor le fogsz fogyni. Minden működő hosszú távú diéta alapja ez. Ha ehhez sikerül egy jól hangzó Brandet kitalálni és megcsinálni, akkor abból lesz egy sikeres üzleti vállalkozás, ha még ez ráadásul nemzetközileg is működik, akkor akkora know-how és pénzügyi háttér tud felépülni mögé, ami aztán az alapkoncepción túlnőve folyamatosan ott tud lenni a köztudatban. Ettől még persze lehetne akár jó is a SF, de a megfelelő marketing mellett, szinte majdnem mindegy, hogy mit is tud.

A diéták lényeg, hogy megvonunk magunktól valamit. Innentől kezdve ez teher, nem szeretjük. Kell valami motiváló, ami segít, hogy ne adjuk fel azonnal. Néhány embernél megvan az elszántság, és az elérhető végcél elegendő motivációt ad, de a többségnél ez kevés. Ők azok, aki folyamatosan fogyókúráznak és mégis egyre kövérebbek. Neki másra van szükségük. Három dolog van, ami egy átlagos diétát sikeressé tud tenni, az illúzió, az összetartozás érzése, és a fogva tartó erő.

regim-de-slabit-dieta-slimfast041.jpg

Az illúzió, a gyors fogyás. Ha megvonjuk a szénhidrátot, akkor hirtelen rengeteg vizet veszítünk, így az első héten simán lehet 4-5 kilókat fogyni. Ezt a legtöbb diétánál úgy adják el, mintha ez lenne az első siker, pedig hát ez csak egy ideiglenes állapot, ami aztán el is múlik, ha visszatérünk az eredeti étrendhez.

Az összetartozás. Szeretünk valahová tartozni, egy közösség részévé válni. A tudat, hogy több millió ember szintén az SF-et kortyolgatja velünk együtt naponta, összehoz minket. Nem akarjuk elveszíteni, büszkék leszünk rá. Sőt másokat is megpróbálunk megtéríteni, mert hisszük, hogy amit mi csinálunk az a legjobb.

Fogva tartó erő. Na ez a legrázósabb, mert egy káposzta leves diétánál nehéz ilyet találni. A saját akaraterőre egy üzleti modell nem támaszkodhat, mert ilyen nincs általában. Az emberek legalább 95%-a , vagy még több nem elég kitartó ahhoz, hogy végig csináljon egy normális diétát. De itt van a pénz, ami segíthet. Ha fizetsz egy diétáért, akkor nehezebben hagyod veszni a belefektetett összeget, és már legalább azt végigcsinálod, amit kifizettél. Az SF is pénzbe kerül. Ugyanazt a tápanyag mennyiséget sokkal olcsóbban is megvehetnéd és elfogyaszthatnád, tehát nem az olcsósága az előnye. Ezt persze nem kell a hátrányai közé sem felsorolni, mert egy diéta nem csak attól jó, hogy zsírt veszíthetsz vele, hanem attól is, hogy segít abban, hogy végig tud csinálni. Nos ebben az SF tényleg ott van a szeren.

002.jpg

Ha viszont már magát a diétát nézzük, akkor felesleges pénzkidobás. A lényeg, hogy az étkezéseid minél nagyobb számát váltsd ki SF termékekre, jellemzően shakekre. Megveszed a port, összekevered tejjel, kapsz egy finom löttyöt, amit megihatsz egy nap többször is. Finom, kevés benne a kalória. Este ehetsz egy kis rendes kaját is, aztán másnap kezdődik elölről, ha nassolni szeretnél, arra is van SF megoldás. A lusták diétája. Valamit, valamiért, vagy szánsz rá időt és energiát, összeállítasz minden nap egészséges, változatos ételeket, összetevőket és kalóriákat számolgatva. Aztán finomakat eszel jóízűen, vagy Veszel SF-ot és rohansz tovább. Valószínűleg az első eset egészségesebb, de az ellenkezőjét se bizonyított még be senki.

Összefoglalva, az SF is csak egy illúzió, de emberek millióinak erre van szüksége, nekik a csirke-rizs nem alternatíva, akkor meg csinálják kedvükre!

süti beállítások módosítása