Ugrás a tartalomhoz
okt. 06. 2015

A legszexibb férfi és "női" erőemelő egyszemélyben

Mikor igazán elkezdtem az erőemeléssel foglalkozni, egyből beleakadtam egy gyakorlatba, a „Kroc row”-ba, amire szinte minden valamire való edzésterv hivatkozik. Ma már szerencsére egy perc gugli és jutub után megtalálja az ember, hogy mi is az és honnan ered. Miután kiderült, hogy a gyakorlat Matt Kroc-rol, azaz Matthew Raymond Kroczaleski-ről kapta a nevét, gyorsan utána néztem, hogy ki is ő és hamar kiderült, hogy egy nálam csak két évvel idősebb fazon, aki nemrég vonult vissza az aktív versenyzéstől, és azóta is lelkesen publikál a Tnation-on, és az EliteFTS-én.

clc1lo9ukaa771j.jpg

Persze írt egy könyvet is, „Insane Training: Garage Training, Powerlifting, Bodybuilding, and All-Out Bad-Ass Workouts” címmel, amit azonnal elolvastam és megfogott. Az ahonnan indult és ahová elért, és az a kemény munka, ahogyan azt elérte. 2009-ben megnyerte az USAPL-t világcsúccsal, 456 kg-os guggolással, 335 kg-os fekvenyomással és 368 kg-os felhízással. Összesítettben 1159 kg-os csúcsot állított be, ami egyébként az ötödik legjobb eredmény az egyel magasabb súlycsoportban is. Ezek után olyan arcokkal kezdett el együtt edzeni az Ohio állambeli Londonban, mint Jim Wendler, Dave Tate, Mountain Dog John Madows vagy Branch Warren. A róla elnevezett gyakorlat, ami egyébként egy egykezes evezés, is a rettentő ereje miatt lett híres, 100 kilós egykezes súlyzóval képes volt 25 ismétlésre, de egy speciálisan neki készített 136 kilóssal is simán tudott 13 ismétlést végezni. Nem véletlen lett a névadója ennek a remek háterősítő gyakorlatnak, ami egyébként a fogást is erősíti, ami a felhúzásoknál nem hátrány. Az erőemelés mellett testépítő versenyeken is indult remek genetikájának köszönhetően, azonban nem ez volt a fő célja.

Az életútja is a tipikus amerikai álom, egyszerű családból indult, maga gyártotta beton súlyokkal kezdett edzeni, tejes flakonokat emelgetett, egyetemre járt, mellette készült a versenyekre, belépett a hadseregbe, 1991-ben csatlakozott a haditengerészethez, majd Washingtonba került, személyi testőri feladatokat látott el. 2002-ben diplomázott gyógyszerészként, családot alapított három fia van. 2004-ben hererákot diagnosztizáltak nála, amiből sikeresen kigyógyult. Szinte alig van a testén izom, amit szét ne szakított volna az extrém kemény edzéseivel. Több sebészeti beavatkozásra volt szüksége, hogy újra sportolni tudjon, de soha nem adta fel. Páratlan sportolói viselkedése és eredményei miatt az EliteFTS és a MuslceTech fizetett sportolója, jelentős összegű szponzori szerződésekkel bír.

Aztán idén nyáron előállt azzal, amit állítólag a családja és szűk baráti köre már tudott régóta, mégpedig, hogy ő igazából NŐ. Pontosabban transznemű. Így született meg Janae Marie Kroc:

 

 

Azóta természetesen kap hideget-meleget, de az erőemelő elit támogatja döntését. Mint azt a Facebook oldalán is írja, ő egy igazi alfa hím és csajos csaj egy személyben.

af02ad8bfcb6e327edabe07d10d4e583.jpg

 

Aztán, hogy a jövője hogyan alakul az majd kiderül, minden esetre most úgy tűnik, hogy a szponzorok szép lassan elpártolnak tőle. Mi most itt nem fogunk állást foglalni, mivel Matt Kroc tényleg egy meggyőző szerethető figura volt, akire fel lehetett nézni, Janae Marie-t pedig még nem ismerjük. Majd meglátjuk.

Sok sikert Janae Marie Kroc, szurkolunk neked és addigi is köszönjük a Kroc row-t!

süti beállítások módosítása