Ugrás a tartalomhoz
okt. 28. 2015

Van-e még lejjebb a fitnessiparban?

Általában nem ilyen stílusú cikkeket szokhattatok meg tőlem, ezért sem voltam biztos benne, hogy meg kell írjam ezt az egyéni véleményemet megfogalmazó irományt, mert ugye manapság a vélemény olyan mint a férfiaknak a f..sz, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra! Késő bánat!

bermuda-bodybuilding-prejudging-show-august-18-2012-34.jpg

Elég érdekes irányba indult el (sajnos jó pár éve) az egész "Fitness ipar" és mostanában kezd el a tetőpontjához érkezni.. amit csak remélni tudok, mert ennél lejjebb már nem nagyon kéne süllyedni!
Amit most írok azt nyilván az elegendő számú agysejttel rendelkezők értik és sajnos tapasztalták is aki pedig érti de megsértődik rajta (valószínű rá is vonatkozik a cikk) az jobb ha csatornát vált!

Mi kell ahhoz, hogy manapság egy férfiből vagy nőből fitness bajnok vagy ne adj Isten világbajnok legyen?

Sajnos leggyakrabb esetben a válasz fél év "edzés"múlt.. jobb esetben átlagon felüli genetika és 6 egység. Nyilván ez egy eléggé lesarkított megfogalmazás.. de aki érti így is érti. Ha találsz egy hozzáértőt aki foglalkozik veled (kiképez) és nem félsz esetleg tönkreb..szni a szervezeted a Thaiföldi cuccos kúrákkal akkor te lehetsz a kiválasztott, aki gyakorlatilag félholt állapotban színpadra állva megnyerhet egy huszad..rangos versenyt. Ha mégsem sikerült és netán csak az utolsó előtti helyre futotta, mert az edződ nem spanolt a bírákkal és te sem tetted meg a szükséges "intézkedéseket" a cél érdekében (pedig Góbi sivatagnak öltöztél a tegnapi marék vízhajtóval) akkor se búsulj, mert még mindig lehet belőled szponzorált versenyző.
Pontosan.. na persze ha elég eladható vagy.. ha nem akkor buktad ezt is.. mehetsz vissza dolgozni haver.. bocsi! Na de térjünk vissza a lényegre.. mit is jelent az, hogy eladható.. egész egyszerű a képlet.. rengeteg követő, lehetőleg minél több közösségi oldalon és  naponta százával kiposztolt "seggfie" vagy "itt vagyok egy teljesen hétköznapi helyzetben és itt van velem XY Nutrition terméke is" képek, néha néha egy látványos kiborulásos poszt, hogy nekem milyen nehéz az élet, meg különben is leszarom, hogy mit gondolsz rólam te senki. Na igen ez egy elég hosszú mondat lett..
Haver neked itt nincs esélyed.. te évek óta keményen edzel.. nem nyaltál be senkinek.. nem vagy jópofi.. egyszerűen csak jó vagy.. hosszú évek munkájával a saját erődből (munka mellett) érted el a sikereidet.. nem te vagy az emberünk, nem vagy "arc"!

Miután a gyártókat is sikerült vérig sértenem.. kanyarodjunk kicsit vissza magához a testépítő versenyhez. Én nem értem, miért is indul el bárki a saját testi épségét súlyosan kockáztatva egy olyan versenyen, ahol tudja, hogy hiába tett meg mindent a siker érdekében.. hiába övé vitathatatlanul a legjobb forma akkor sem borítékolható a győzelme.. talán mert nem tudja! Nem tudnék a testépítésnél szubjektívebb "sportot" mondani.. ez magyarul annyit tesz, hogy nem mérhető számszerű vagy racionális értékek szintjén az eredmény. Vegyük például a súlyemelést.. ott nincs kecmec.. ha kilökted/szakítottad a súlycsoportod legnagyobb súlyát megnyerted.. ennyire egyszerű. Egy testépítő verseny bírói asztalához simán oda ültethetném a sarki hentest.. neki is lesz véleménye arról.. szerinte ki a legjobb. Sok esetben igazságosabb lenne, mint egy szemellenzővel mérlegelő bíró értéklete! A legtöbb esetben a végső sorrend már a verseny előtt eldől... ez lelombozó.
Nyilván megint az akinek nem inge ne vegye magára játékot játsszuk és nem szabad elfelejteni, hogy ez egy egyéni vélemény.. nem tükrözheti minden elemében az igazságot, de tény, hogy ha a dolgokat szépnek akarjuk látni akkor igen csak messziről kell keresnünk a tűt a szénakazalban.
A legnagyobb veszélynek ugyanakkor a civilek vannak kitéve... és a veszélyt nem csak átvitt értelemben értem. Gondolj csak bele, mit lát egy átlag, nem sportoló ember.. itt ez a csodálatos testtel rendelkező nő/férfi aki sikeres, mindig vidám és te is rá akarsz hasonlítani.. kerüljön ez bármibe is.

starter.jpg

Ugye itt jönnek képbe a fél év alatt profi "személyi edzők" akiknél szinte még a megfelelő agy-izom kapcsolat sem alakulhatott ki, szabályos guggolásról pedig csak a mesekönyvben olvastak eddig.. de hát milyen jól néz ki, biztos érti ő a dolgát! Megkeresnek, hogy ezt a formát ő is.. de már egy hónap múlva.. de ugye edzeni azt nem nagyon kell.. de hát én a somlóit meg a kolbászt estére stb. Van ám itt megoldás kérem szépen.. a kliensnek nem szabad csalódást okozni, ezért van itt ez a csoda pirula meg az a varázs masina ami elvégzi helyettünk a piszkos munkát.. de ha nem félsz a tűtől akkor..
Emberünk boldog.. fittebb, soványabb, izmosabb, mint valaha nem is olyan nehéz ez.. aztán valami nem stimmel vissza jött amit leadtunk.. a szérum is elfogyott.. újabb edzések kellenek. Sajnos azonban nem vagyunk egyformák, amíg Feri még vígan feszeng a terem büféje előtt addigra Józsi már a kórházban várja az új májat. Mindennek megvan ám az ára.. de nem egyenlően törlesztünk érte! Sok profi testépítőt látni, amint raklap számra tömi magába a pizzát még verseny időszakban is, cigit pedig annyit szív, hogy egy nagyobb város Trafik (bocsánat Nemzeti dohánybolt) hálózata nem bírná a keresletet. Sokan alábecsülik a genetika (na meg persze a tudomány) szerepét a testépítésben, pedig ég és föld.. ha barátom te ilyen tekintetben a szopó ágra kerültél akkor igen kemény életed lesz.. ha ezt az utat választod.. kemény, de nem lehetetlen!
Lenne még mit bőven írnom, de az a helyzet, hogy ennyi is bőven elég volt.. meg hát nem szeretem a lincseléseket se :D Ígérem több ilyet nem írok.. csak aminek valóban hasznát is vesszük ;)

süti beállítások módosítása