Ugrás a tartalomhoz
feb. 08. 2016

Szegény Norbit már az MDOSZ is húzza

Magyarországon már olyan profi szinten megy a nyilvános gyűlölködés, hogy lassan már meg sem lepődök azon, ha terítékre kerül egy-egy újabb viszály, na de mi is kell ahhoz, hogy itthon kifejezetten gyűlölt emberré válhass? Igazából semmi, csak sokat kell dolgozni és aztán sikeresnek kell lenni. Persze sok esetben a gyűlölet tárgya kihagyja a munkával járó lépéseket és/vagy a kapcsolati tőkének, vagy a kinézetének hála robbant bankot.

szegeny_norbi.jpg

Vannak viszont olyanok, akik kemény munkával érik el azt, amit és ahelyett, hogy tanulnának tőle az emberek, inkább igyekeznek minél inkább kigyűlölni az illetőt az üzleti élet minden területére. Történt most ez épp az amúgy is megosztó Schobert Norbival, akivel már a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége sem hajlandó együtt dolgozni. Norbi ezt teljesen érthető és logikus módon reagálta le:

"Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál. Mi felkérést kaptunk arra, hogy vegyünk részt a programban. Nagyon örültünk neki, hiszen a kitelepülések alatt képesek lettünk volna megmozgatni az embereket, ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre. Én bárkivel összeállnék azért, hogy lefogyasszuk az embereket, és elvigyük őket ezekre a vizsgálatokra. Ám úgy tűnik, hogy a dietetikusszervezetnek fontosabb ellenem cégeket felkérve, kartellként bojkottot szervezni, mint az emberek egészsége és a társadalmi felelősségvállalás." 

A kérdés viszont az, hogy vajon mi késztette a Nestlé-t és az Unilever-t arra, hogy Norbival szembe menjen? Mivel mindkét cég portfóliójában is találhatóak élelmiszerek, ezért lehetséges, hogy egy átlag Simicska-Orbán háborút láthatunk, amit éppen a magyar táplálkozástudomány és multi-kartell folytat a szegény rendőrgyerekből lett dúsgazdag vállalkozó ellen? Az biztos, hogy az egyszeri ember úgyis a mesehős Norbi mellé áll, mert a multikat egyelőre jobban gyűlöljük, mint a saját fajtánkat, de kérdés, hogy egy ilyen mondabeli cicaharcba miért éri meg ezeknek a szervezeteknek belemenni? Ti mit gondoltok erről?

süti beállítások módosítása