Ugrás a tartalomhoz
már. 04. 2016

Pektin ital: Így csináld házilag!

Sajnos lett egy nyomorult spammerünk, aki rendre próbálja szétszemetelni a blogot egy bizonyos csaló cég oldalával, ami nem más mint ez: http://hu.pektin-drink.com  esetleg http://pektin-drink.com  no meg a http://pectindrink.com/ Nyugodtan lehet kattintani, így ezek a "kedves emberek" könnyedén értesülhetnek róla, hogy a nyomorult üzletüket most fogjuk egy poszt segítségével rommá bombázni, ugyanis az a valószínűleg egészségre totálisan káros ital, amit forgalmaznak, otthon is előállítható, ráadásul úgy, hogy nem fog tőle 3 óra múlva elvinni a mentő és tuti biztos lehetsz abban, hogy amit iszol az természetes és tiszta, nem úgy, mint a ruszkik dzsuvája, amit máshogy tényleg nem lehet már eladni, csak úgy, ha mások évekig tartó  munkáját próbálják közben tönkretenni. A Force of Nature pektin tehát kiemelkedően kerülendő, mutatjuk is hogyan néz ki, úgyhogy ha a jövőben ilyen palackot láttok bármelyik, számotokra kedves embernél, nyugodtan rúgjátok ki a kezéből (angolul is odaírtuk, hogy a magyarul nem tudó Barátaink se essenek áldozatul):

force_of_nature_pektin_drink_ital_pectin.jpg

 

Most pedig jöjjön az ingyenes, fincsi, otthon elkészíthető pektin recept!

Az alma hulladékát, a magházat is és a héjakat tegyük egy nagy fazékba és annyi vízzel, amennyi pont ellepi, forraljuk nagy lángon kb. 50-60 percig. Ekkor szűrjük le és a maradék levet is csöpögtessük hozzá!

A maradék levet még forraljuk be jó sűrűre addig, amíg tányérra cseppentve kocsonyásodni nem kezd. Kész is a pektinünk. Ha nem használjuk fel pár napon belül, akkor üvegekben szárazdunsztolva ugyanúgy eláll, mint a többi lekvár a kamrában.

Amúgy mi a pektin? (forrás: Wikipedia)

A pektint az élelmiszeriparban zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, valamint stabilizálószerként alkalmazzák. A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét. Házi befőzéshez cukorral keverve kapható (egy kevés citromsav hozzáadásával a pH-egyensúly megtartása miatt). Egyes országokban a befőzéshez a pektint tiszta, porított állapotban lehet beszerezni. A hagyományos jellegű lekvár (60%-nál nagyobb cukor- és gyümölcstartalom) előállításához magas észtertartalmú pektint használnak. Alacsony észter-tartalmú pektin alacsony cukortartalmú (diétás) lekvárok készítéséhez ajánlott. Az élelmiszerekben a pektint általában 0,5-1,0% koncentrációban alkalmazzák (a friss gyümölcsökben is ilyen arányban található meg). Pékáruk esetén zsírok helyettesítésére használják.

A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák. Kozmetikumok elsősorban stabilizáló hatása miatt tartalmazzák. Szivarok esetén a sodrás után megsérült dohányleveleket pektin segítségével össze lehet ragasztani.

A természetben a pektin vízben nem oldódó protopektin formájában fordul elő a szárazföldi növények lágy részében található sejtek közötti lamellák között. Mennyisége és struktúrája nagymértékben függ a növény fajtájától, korától, és részétől. Az erősebb részek több pektint tartalmaznak.

A pektin az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható. Az ember számára pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül. A vastagbélben található baktériumok számára tápanyag-forrásként szolgál (rövid láncú zsírsavakra bontják le, melyek hosszú távon csökkentik a koleszterinszintet, mert gátolják a koleszterin felszívódását.

Következtetések

1. Sose spammelj olyanokat, akik SEO-ban fölötted járnak.
2. Csinálj otthon magadnak pektint ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Olcsón, egyszerűen, TISZTÁN!. Soha, de soha ne vásárolj Force of Nature pektin drink vagy ital terméket, mert akik ilyen gané módon akarnak valamit eladni, ki tudja, hogy milyen gané módon állították azt elő! Angol barátainknak csak annyit mondanánk, hogy never ever buy this product from force of nature!

 

force_of_nature_pektin_pectin_drink_ital_poison.jpg

 

süti beállítások módosítása