Ugrás a tartalomhoz
júl. 05. 2016

A Család legnagyobb örömére jönnek a sportparkok

Ha azt hiszed, hogy a Te családod örömére, akkor persze nagyot tévedtél :) Mint minden magyarországi fejlesztésben, itt is egy szűk réteg fog jól járni és HUXIT ide, vagy oda, a tehenet addig kell fejni, amíg az ólban van. A stadionépítések reneszánsza már a végét járja, szinte minden olyan területre lerakták az alapkövet, ahol 1 mondattal meg lehet indokolni az aktuális stadion fontosságát és a terület épp nem Mészáros Lőrincé, vagy nem a Tóni adta el jó pénzért, no de ne kanyarodjunk ennyire a politika világába, inkább örüljünk, hogy valami jó is történik végre, hiszen a Nemzeti Fejvlesztési Minisztérium bejelentette, hogy jövőre 2,5 milliárdos kerettel száll be az országot elárasztó sportparkok építésébe. Ha nem láttál még ilyen parkot, akkor adunk némi támpontot: Ezekben a parkokban jellemzően acélból készült "játékok" és sporteszközök vannak, kimondottan felnőtteknek készült méretben.

920x920.jpg


Általános szereplői az elliptikus trainerek (az ablakom előtti parkban van is egy, 2 éve nem olajozták meg, úgyhogy nyári estéken órákon keresztül hallgatom, ahogy nyikorogva égeti a lakótelep zsírját), de találhatóak különböző ízületeket átmozgató "ez mire való" eszközök és aki mászókázni akar, az is találhat erre a célra kialakított parkot, a street workout parkokról nem is beszélve. Személy szerint kifejezetten szeretem ezeket a helyeket, mert jó mellettük elhaladva látni, ahogy az idősek és fiatalok egyaránt mozognak és nem a TV előtt tespednek, persze konditermi minőséget és lehetőségeket senki ne várjon ezektől, aki az élsportra vagy egy kimondottan jó fizikumra hajt, továbbra sem fogja itt megtalálni a számítását, de arra tényleg jók, hogy egy kis mozgást vigyenek az amúgy bepunnyadt emberek életébe. A programban 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építhető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 centiméter széles futókörrel bővíthető. Ezekre az önkormányzatok augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet. A lebonyolító a stadionépítésekben is aktív Nemzeti Sportközpontok lesznek, úgyhogy nyilvánvaló, hogy ez a nagy sietség továbbra sem a magyarok életminőségének javításáról, hanem a szimpla lopásról szól továbbra is.

paris_093.JPG

Annyit azért személy szerint megjegyeznék Kim Jong OV számára, hogy sose ruházd fel erővel és fegyverrel azokat, akiket szánt szándékkal tettél tönkre és szívből gyűlölnek, mert egyszer eljöhet az a nap, amikor ellened fordítják.

süti beállítások módosítása