Ugrás a tartalomhoz
sze. 18. 2016

Mr Olympia 2016: Phil Heath hatszoros bajnok!

Phil Heath komoly fizikummal és hatalmas elszántsággal védte meg a Mr. Olympia bajnoki címét. Ezzel már sorozatban 6 győzelemnél jár és Kai Greene kiválásával nagyon úgy tűnik, hogy egy jó ideig be is betonozta a helyét.  

6.png

Bár Kai idén sem indult a világ legrangosabb testépítő versenyén, izgalmakból most sem volt hiány. Kérdés volt a visszatérő Kevin Levrone formája, Dexter Jackson visszavonulás előtti eredménye és hogy sikerül-e valakinek megszorongatni az 5x-ös Mr. Olympia győztest.

A első és második fordulóban úgy tűnt Shawn Rhoden beérheti a bajnokot. Idén nagyobb tömeggel és kellő szárazsággal érkezett, de a döntőre némileg elhalványodott és talán be is vizesedett egy kicsit, így nem volt kérdés Phil győzeleme. Ezzel beérte a szintén hatszoros Mr Olympia bajnok Dorian Yates-et és a következő évben már Arnold Schwarzenegger hétszeres címére hajthat.

8895-phil-heath-83_final.jpg 2931-shawn-rhoden-57_final.jpg

 

Phil és Rhoden a döntőben

A döntő eredménye

1. Phil Heath
2. Shawn Rhoden
3. Dexter Jackson
4. Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay
5. William Bonac
6. Roelly Winklaar
7. Cedric McMillan
8. Dallas McCarver
9. Josh Lenartowicz
10. Justin Compton 

1257-kevin-levrone-45_final.jpg

A nagy visszatérő Kevin Levrone végül a 16. helyre ért oda és csak árnyéka volt a 20 évvel ezelőtti formájának de így is elképesztő, hogy 52 évesen ismét profiként állhatott színpadra a világ legnívósabb testépítő versenyén. 

 Posztunkat a GymBeam Sporttáplálék-kiegészítőket forgalmazó webáruház támogatta

gymbeam_also_banner.jpg

süti beállítások módosítása