Hogy a laktózérzékenyekről sem feledkezzünk meg, hoztam nektek egy laktózmentes tejberizs receptet is.
Az íze a bolti változattól messze van, mert sokkal finomabb. :)
Felteszünk főni tetszőleges mennyiségű rizst annyi vízben, hogy azt épp ellepje és hozzá adunk 2 e.k. mézet.
Ha a víz elpárolgott, felöntjük növényi tejjel (a legjobb választás talán a mandulatej, mivel az nem annyira híg, mint a többi, vagy ha kókusztejet használunk, tegyünk hozzá egy kis cocomas-t is, hogy besűrítse) és addig főzzük, míg a rizs puha nem lesz. Érdemes lefedni.
A málnát, ha fagyasztottat használunk, akkor elkészülés előtt, még a forró tejbe tesszük, ha frisset használunk, akkor elkészülés után.
Isteni finom, érdemes kipróbálni :)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.