Ugrás a tartalomhoz
máj. 23. 2016

Gyömbéres csirkemell

Nem annyira diétás, de mostanság vágyom az izgalmasabb ízekre.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 szál újhagyma
  • 5 g szezámmag
  • szárnyas fűszerkeverék
  • Worchestershire szósz
  • 0,6 dl szójaszósz
  • 60 g méz
  • 0,6 dl bourbon whiskey
  • olívaolaj
  • bors

 6b2f9f5f-5627-4d31-8da9-60c52bc468fc.jpg

Elkészítés:

Megmossuk, megszárítjuk és felcsíkozzuk a húst és a zöldségeket.  A csirkemellcsíkokat egy keverőtálban befűszerezzük a csirkefűszersóval, majd beleforgatjuk a Worchestershire szószba is úgy, hogy jól befedje a húst.

Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk. beletesszük a csirkecsíkokat, és az egyik oldalukat kb. 5 percig sütjük. Ha az egyik oldaluk elkészült, megfordítjuk, és tovább pirítva, hozzáadjuk a gyömbért, majd a mézet, a bourbont és a szójaszószt. Összeforraljuk, kb. 3-5 percig.

Én rizzsel és grill zöldségekkel tálaltam.

süti beállítások módosítása