Ez a Dél-Nyugat Kínából származó csodanövény számos jótékony hatással bír. Hogy párat kiemeljek:
- gluténmentes (!)
- zsírmentes
- számos ásványi és vitaminanyag forrás (pl. réz, mangán, magnézium, kalcium)
- fehérjeforrás
- kedvezően hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra
- magas a rosttartalma
- támogatja az emésztést
- esszenciális aminosavakat tartalmaz
A hajdinát ugyan úgy lehet használni, mint a rizst, szinte bármilyen étel elkészíthető belőle. A piacon liszt formájában is megtalálható, azonban érdemes más liszttel keverni, mert kissé kesernyés az íze.
Én csokis-kókuszos hajdinakását készítettem belőle elsőként, hamar elfogyott.
Elkészítés
150 g hajdinát olajon kicsit megpirítunk, felöntjük egy kis növényi tejjel és rövid ideig főzzük.
Shaeker-ben kikeverünk 40-50g (ki mennyire édesen szereti) fehérjét (a legjobb a csokis-kókuszos ebben az esetben), kókuszreszeléket, tejet, vaníliát, kakaóport és ráöntjük a hajdinára. Kész is!
A hozzávalók aránya tetszőleges.
Jó étvágyat hozzá :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.